Fodboldtossen: Jeg er blevet tilbudt reklamefilm

Den 33-årige fortæller, at han skammer sig forfærdeligt over sagen

Ronni N. skammer sig stadig forfærdeligt over, at han løb på banen i landskampen mellem Danmark og Sverige. Foto: Linette K. Jespersen
Ronni N. skammer sig stadig forfærdeligt over, at han løb på banen i landskampen mellem Danmark og Sverige. Foto: Linette K. Jespersen

Der har været mange konsekvenser og følger af den skæbnesvangre juni-dag, hvor den 33-årige 'fodboldtosse' Ronni N. løb på banen i landskampen mellem Sverige og Danmark og fik hele nationen på nakken.

Men en af følgerne var meget overraskende.

- Jeg er blevet tilbudt at stille op i en reklamefilm. Men jeg synes ikke, at jeg skal slå plat på det her, siger Ronni N. til ekstrabladet.dk. i en pause i den civile ankesag, der skal fastslå størrelsen af den erstatning, som den 33-årige dansker skal betale til DBU - hvis han skal betale noget.

Læs også: Fodboldtossen: Jeg har ikke pengene

Ronni N. vil dog ikke afsløre, hvem det er, der mener, at han vil være en god reklamesøjle.

Han virker som en enormt fornuftig mand, når man står og snakker med ham. Langt fra den mand, som blev døbt 'fodboldtossen' i pressen, og som i en kæmpe brandert slog ud efter dommeren Herbert Fandel.

Siden har han fået to børn, en dreng på tre måneder og en pige på knap tre år og bor med kæresten i Sverige. For kæresten fra den gang hænger stadig ved på 7. år.

Skammer sig
Da Ronni ringede til hende dagen efter baneløberiet med moralske og fysiske tømmermænd, sagde hun bare, at hun elskede ham. Og hvis hun har tvivlet, så har hun i hvert fald aldrig sagt det, siger Ronni.

Sagen har nu skygget i fire år, men i hverdagen fylder den efterhånden mindre.

- Den fylder ikke særlig meget. Her op til ankesagen fylder den vanvittigt meget, men ellers har den fyldt omkring en procent af mit liv, siger Ronni, der dog har oplevet, at en arbejdsgiver fortrød at ansætte ham, da han fandt ud af, hvem han var.

Ronni N. vil gerne gentage den undskyldning, som han har givet tidligere.

- Jeg skammer mig noget så forfærdeligt, siger han oprigtigt.

Faktisk var det slet ikke meningen, at han skulle have været til landskamp den juniaften i 2007.

- Danmark-Sverige var det svært at få billet til. Det resulterede i, at jeg først fik billet to timer inden kampen, fortalte han fra vidneskranken.

Tosset med fodbold
Her fortalte han også, at han bogstaveligt talt har været tosset med fodbold, siden han var knægt.

- Frem til jeg blev far for tre år siden, fulgte jeg stort set alt, forklarede han i dag.

Interessen startede ved VM i Mexico i 1986, og siden har han været til omkring 50-70 landskampe.

Hans store interesse i fodbold gav sig også til udtryk i vidneskranken, hvor en del af uenigheden mellem ham og DBU bunder i, hvor mange tilskuere, der ville have købt billet til Liechtenstein-kampen, hvis den ikke var blevet tvangsflyttet til den langt mindre NRGi Arena i Aarhus efter balladen i Parken.

DBU har skønnet, at der ville have været 30.000 tilskuere, mens Ronni N. og hans forsvarer mener, at der kun ville have været 20.000 tilskuere, hvilket i øvrigt er det antal, der var til stede i Aarhus.

Her blev Ronni brugt som et slags ekspertvidne, der kunne fortælle fakta som et leksikon og gennemgik tilskuerpotentialet for forskellige kamptyper og nationer.

- Liechtenstein i fodboldtilhængeres øjne er en meget uattraktiv modstander, for det eneste, det handler om, er, hvor mange klø de skal have, sagde Ronni N.

DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, var i vidneskranken efter pausen, hvor han ikke overraskende var uenig i Ronni N.s opgørelse over det sandsynlige tilskuertal til en kamp i Parken.