Olsen ser Danmark som VM-gruppens outsider

Landstræner Morten Olsen mener, Danmark er VM-gruppens outsider, mens Italien og Tjekkiet er favoritter

Danmark er gruppens outsidere i følge Morten Olsen. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark er gruppens outsidere i følge Morten Olsen. (Foto: Lars Poulsen)

Det danske fodboldlandshold er klare underdogs, når holdet næste efterår tager hul på VM-kvalifikationen frem mod slutrunden i Brasilien i 2014.

Danmark er i gruppe med Italien, Tjekkiet, Bulgarien, Armenien og Malta, og det er de store nationer, som må påtage sig favoritværdigheden, mener landstræner Morten Olsen.

- Puljen er meget svær, og mange hold kan slå hinanden.

- Fakta er, at vi var i tredje seedningslag, så der må være to hold, som alle andre synes, er bedre. Det er Italien og Tjekkiet. Så vi skal prøve at komme foran dem, det er realiteterne, siger Morten Olsen.

Fire ud af seks
Han har som landstræner siden 2000 formået at kvalificere Danmark til en slutrunde fire ud af seks mulige gange. Og ambitionen er den samme igen næste år.

- Det er hårde odds og en kæmpe udfordring, men den tager vi da op. Men vi skal komme bagfra, lad os være enige om det. Der er nogle, der er foran os, og vi er blandt outsiderne i gruppen.

- Det handler om form og have tur i den. Med det mener jeg også, at vi skal være heldige med, at vi har vores bedste spillere med, påpeger Morten Olsen.

Begynder med en
Landstræneren fik forhandlet det endelige VM-program på plads tidligere på ugen, og han glæder sig over, at Danmark begynder med blot en enkelt kamp efter EM-slutrunden, mens de øvrige lande fra VM-gruppen skal spille to kampe.

- Der plejer at være en vis fysisk og mental afmatning for alle hold efter en slutrunde, forklarer han.

Vejen mod VM begynder mod Tjekkiet i Parken til september.

- Vi plejer at have det fint med, at vi kun har den ene hjemmekamp efter en slutrunde. Vi slutter også på hjemmebane, og det gør vi endda i det her tilfælde med to kampe, siger Morten Olsen.

Danmark slutter VM-kvalifikationen af i oktober 2013 med hjemmekampe mod Italien og Malta.