U17-VM: Vildt at møde brasserne

Danmark er ude af U21-slutrunden, men de yngste talenter er klar til at indtage den store scene ved VM i Mexico

Lucas Andersen og Danmark står overfor en stor opgave i aften dansk tid, hvor modstanderen er brasiliansk. (Foto: Ernst van Norde)
Lucas Andersen og Danmark står overfor en stor opgave i aften dansk tid, hvor modstanderen er brasiliansk. (Foto: Ernst van Norde)

Til dagligt spiller de fleste af U17-landsholdets fodboldknægte mod jævnaldrende spillere fra AaB, Brøndby og FC Midtjylland i den hjemlige liga.

I aften er modstanderen imidlertid af en helt anden og noget mere eksotisk kaliber, når Brasiliens sambadrenge står på modsatte banehalvdel i Danmarks første kamp ved et ungdoms-VM i fodbold nogensinde.

– Det er med et smil på læben, at vi går ind til den kamp. Brasiliansk fodbold er noget helt specielt. Den glæde og de tekniske spillere, de har, er helt unikt. Vi glæder os vildt meget til at møde dem, men vi tror samtidig på, at vi kan slå dem, siger 17-årige Viktor Fischer, der efter sommerferien skifter til Ajax Amsterdam.

Helt fantastisk
Også for AaB's Lucas Andersen er mødet med VM og holdet fra den spektakulære fodbolds hjemland noget specielt.

– Lige siden jeg var lille, har jeg jo altid spillet VM-spillene på Playstation og spillet 'VM' ude i haven, så at stå i det selv er jo fuldstændig fantastisk. Og så det at skulle spille mod Brasilien. Det er jo det største fodboldhold i verden, så der skal helt sikkert byttes trøjer bagefter.

Målet er guld
U17-landsholdet, der kvalificerede sig til VM i Mexico ved at nå semifinalen ved det netop overståede EM i Serbien, pakkede i søndags kufferterne og drog mod det mellemamerikanske land for at forberede sig til verdens største ungdomsturnering. Og målsætningen er klar:

– Jeg er helt sikker på, vi går videre fra puljen. Det er vi stærke nok til. Hvad der sker derefter, bliver præget af marginaler, men jeg tror, at vi kan gå hele vejen og vinde guld, siger Viktor Fischer.

Den målsætning deles af landstræner Thomas Frank.

Luften er tynd
– Men det hold, vi har her, så har vi en chance mod alle. Og hvis vi rammer vores topniveau, så skal Brasilien være rigtig gode for at slå os.

I torsdags testede landsholdet den tynde mexicanske luft og det kunststofunderlag, som kampen mod Brasilien skal spilles på, i en træningskamp mod Ecuador.

Kampen endte 1-1 på et mål af FCK's Kenneth Zohore, men den tynde luft i 1600 meters højde påvirker spillerne.

– Man bliver hurtigere træt, og så er bolden også sværere at styre. Den hopper anderledes på de her baner, fortæller Lyngbys Yussuf Yurary Poulsen.

Landstræner Thomas Frank garanterer dog, at alle spillere er akklimatiseret, når kampen mod Brasilien sparkes i gang i aften.

Danmark-Brasilien, Eurosport 2 kl. 22.
Du kan læse kommentarer fra spillerne og træner i aften her på ekstrabladet.dk og i morgendagens Ekstra Bladet.

1 af 2 I aften går det løs for de danske U17-drenge. (POLFOTO)
2 af 2 Lucas Andersen og Danmark står overfor en stor opgave i aften dansk tid, hvor modstanderen er brasiliansk. (Foto: Ernst van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer