Hollandske topnavne klar til Danmark

En lav løn som landstræner for Danmark afskrækker ikke hollandske topnavne. Gullit og van Basten klar til at lytte, hvis DBU kommer med tilbud

Ruud Gullit vil overveje et tilbud fra Danmark, hvis DBU skulle vælge at se mod udlandet, når Morten Olsens afløser skal findes. (Foto: AP)
Ruud Gullit vil overveje et tilbud fra Danmark, hvis DBU skulle vælge at se mod udlandet, når Morten Olsens afløser skal findes. (Foto: AP)

Ekstra Bladet kunne i går afsløre, at Silkeborg-træner Troels Bech er favorit til at overtage landstræner-jobbet, når Morten Olsen stopper senest til sommer næste år.

Den 44-årige træner med en fortid i blandt andet Esbjerg, OB og FC Midtjylland, er ifølge Ekstra Bladets oplysninger et hestehoved foran konkurrenter som Morten Wieghorst, Lars Olsen og Kent Nielsen.

Michael Laudrup er de flestes favorit, men det vurderes, at han ønsker at satse på en trænerkarriere i spansk fodbold.

Men DBU kan, som en ekspert i går opfordrede til her på sitet, sagtens kigge mod udlandet og store trænernavne.

Ifølge Sporten.dk vil trænere som Ruud Gullit og Marco Van Basten lytte med interesse, hvis DBU skulle sende et tilbud til de to topnavne, der begge var med på det hollandske landshold i glansperioden sidst i 80'erne og begyndelsen af 90'erne.

Det siger de to tidligere landsholdsstjerners agent Perry Overeem til sporten.dk

- Nu er der lang tid til sommeren 2012, så jeg kan ikke udtale mig om, hvor de (van Basten og Rijkaard, red.) er på det tidspunkt, men hvis DBU kan tilbyde et attraktivt job, så vil vi bestemt lytte. Det ville være vigtigt, at de sportslige ambitioner om at komme til slutrunder er i orden, og at der eksempelvis ligger planer for, hvordan man forbereder sig til kampe og træning, siger Perry Overeem.

Lønnen skulle til gengæld ikke blive noget problem, selv om det er almindelig kendt, at DBU ikke tilbyder nogen kæmpeløn. I omegnen af en million euro ville gøre det, mener agenten.

- I et land som Danmark ville pengene være mindre vigtige. 1 mio. euro om året er et flot tilbud, og det er helt klart attraktivt, siger Perry Overeem til sporten.dk.

Trænere i topklubber
van Basten har været træner for det hollandske landshold og Ajax, men er lige nu uden job.

Ruud Gullit har været manager i Chelsea, Newcastle, Feyenoord og Los Angeles Galaxy. Han står nu i spidsen for russiske Terek Grozny.

DBU forventer at have fundet Morten Olsens efterfølger senest til november, og der ledes primært efter en træner med dansk pas, har fodboldunionen meddelt.

1 af 2 van Basten var den frygtede angriber og Ruud Gullit spilfordeler og anfører på det hollanske storhold i slutningen af 80'erne. (Foto: Ullstein Bild)
2 af 2 Ruud Gullit vil overveje et tilbud fra Danmark, hvis DBU skulle vælge at se mod udlandet, når Morten Olsens afløser skal findes. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer