Juventus-talent udtaget til landsholdet

18-årige Frederik Sørensen, der er slået igennem på rekordtid i Juventus, får nu også chancen på det danske U21-landshold

Frederik Sørensen imponerer i Juventus - nu får han chancen på U21-landsholdet. (Foto: AP)
Frederik Sørensen imponerer i Juventus - nu får han chancen på U21-landsholdet. (Foto: AP)

Han har allerede 12 serie A-kampe for Juventus på sit CV, og nu kan Frederik Sørensen snart kalde sig U21-landsholdsspiller.

Det 18-årige forsvarstalent, der har overrasket alt og alle ved på rekordtid at spille sig ind på Juventus' førstehold, er blevet udtaget til U21-landsholdets kamp mod England i Viborg på torsdag i næste uge.

Frederik Sørensen er noteret for fire kampe på U17-landsholdet, men ikke tidligere har været i betragtning til de øvrige landshold.

Nu har U21-landstræner Keld Bordingaard fået øje på det unge talent, der i Juventus betragtes som en af fremtiden store forsvarsstjerner. Dermed får Frederik Sørensen chancen for at spille sig ind i U21-truppen før sommerens EM i Danmark - en chance han for få dage siden ikke selv troede på.

- Alle danske fodboldspillere, der har mulighed for at deltage ved EM, vil gøre det. Men der er kun 20-22 mand, der kan få lov til at opleve det. Hvis jeg kunne få lov til det, ville det være en stor oplevelse, men jeg forventer ikke noget og tror ikke på det, sagde Frederik Sørensen i sidste uge til TV2.

Overvejet længe
Landstræner Keld Bordinggaard siger dog, at han i længere tid har overvejet Frederik Sørensen, men at det først nu er muligt at have spillerne samlet i længere tid, så Juventus-spilleren kan få mere end blot et enkelt træningspas med holdkammeraterne.

- Jeg har som alle andre været imponeret over den ro og udstråling, som han har taget udfordringerne hos Juventus med, og det endda ofte på en uvant plads som højre back, og det viser en ung spiller med megen modenheden, som har en attitude, som måske giver ham muligheden for at tage skridtet ind i U21-truppen selvom konkurrence er hård, konkluderer Bordinggaard.

Han har udtaget 22 spillere og udtager en mere inden kampene mod England og Ukraine (28. marts i Herning). Et udtryk for, at EM-slutrunden nærmer sig, og så der blev mulighed for at se nærmere på Frederik Sørensen og Jannik Vestergaard, Hoffenheim.

Kampen mod Englands unge stjerner spilles torsdag 24. marts kl. 18 på Viborg Stadion.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen