Opløftende nullert mod Tjekkiet

Et afbudsramt dansk landshold viste fornuftige takter - men brændte straffespark - da Martin Jørgensens afskedskamp sluttede uden mål

Debutanten Andreas Bjelland gjorde det fint mod Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen)
Debutanten Andreas Bjelland gjorde det fint mod Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen)

AARHUS (ekstrabladet.dk): Det er ikke mange sejre, det er blevet til for det danske fodboldlandshold i 2010.

Blot fire sejre var det blevet til i 11 kampe før onsdagens sæsonafslutning mod Tjekkiet på NRGi Park i Aarhus. Og det antal blev ikke hævet efter 90 minutter, hvor de danske reserver i 0-0-kampen på den ene side leverede flere gode takter, men omvendt heller ikke formåede at hæve temperaturen på en råkold aften i det jyske.

Olsens kludetæppe
Afbuddene var som bekendt regnet ned over Morten Olsen forud for årets sidste landskamp, så det var noget af et 'kludetæppe', der udgjorde nationalmandskabet på denne råkolde onsdag i smilets by.

En skade hos Per Krøldrup gav i ellevte time debut til FC Nordsjællands Andreas Bjelland, der sammen med Mathias 'Zanka' Jørgensen udgjorde kernen i et urutineret dansk forsvar med blot ni kampe på det samlede CV.

På midten var Martin Jørgensen med for allersidste gang, og veteranen gjorde en god figur i den halve times afskedsvals, det blev til, inden den 100. og sidste landskamp sluttede i klapsalver fra de beskedne 9.184 tilskuere på hjemmebanen, mens Daniel Jensen overtog pladsen på banens midte.

Jørgensen kunne have fået den perfekte afsked, da den svage tjekkiske venstreback Michal Kadlec rev Dennis Rommedahl omkuld i feltet efter 18 minutter, da årets spiller igen var for hurtig for ham.

Men det blev Michael Krohn-Dehli, der fik lov at sparke - og han måtte se Chelsea-stjernen Petr Cech redde sit spark. Det straffespark kunne Martin Jørgensen eventuelt have sparket ...

Stærk debutant
Straffesparket var den største chance, men ikke den eneste i en første halvleg, hvor et ganske velspillende dansk hold svingede taktstokken i kraft af gode præstationer fra blandt andre debutant Bjelland, Rommedahl og til dels også den udskældte kaptajn Christian Poulsen, mens spillere som eksempelvis Johhny Thomsen og Thomas Kahlenberg stod svagere i billedet.

Mål blev det ikke til, selvom Tjekkiet trods stjerner som Cech og Tomas Rosicky mest lignede et mandskab, der hurtigst muligt ville tilbage i det varme omklædningsrum.

Til anden halvleg sendte Olsen Kris Stadsgaard og Morten 'Duncan' Rasmussen i aktion i stedet for 'Zanka' og en anonym Mads Junker. Og Mainz-angriberen Morten Duncan var tæt på endnu en lynscoring, da han med brystet sendte Patrick Mtiligas indlæg over mål.

Bifald til 'HH'
Senere modtog Hans Henrik Andreasen aftenens næststørste bifald, da han løb ind til sin debut som afløser for Kahlenberg, mens Kris Stadsgaard afløste 'Zanka', og Niki Zimling kom ind for Christian Poulsen.

Men selv om tjekkerne fortsat leverede det rene ingenting, så formåede Danmark ikke for alvor at spille sig til åbne chancer i et opgør, hvor intensiteten - som ofte i den slags opgør - stille og roligt sivede op i efterårsmørket, mens Christian Eriksen erstattede Dennis Rommedahl, hvilket betød, at Daniel Jensen som aftenens fjerde dansker kunne trække anførerbindet på armen.

Og så sluttede det hele, som det var begyndt. Uden mål. Morten Olsen kan trods alt glæde sig over, at eksempelvis Bjelland ligner en mand til fremtiden - og at Rommedahl fortsat kan løbe fra de fleste backer.

Imens kan vi andre krydse fingre for et 2011, som forhåbentlig byder på flere højdepunkter end denne sæson, der på trods af VM-deltagelsen mest er til glemmebogen.

Se startopstillinger, udskiftninger og øvrig statistik her