Landsholdet slår FCK i popularitet

Danskerne foretrækker fodboldlandsholdet fremfor FC København, men i hovedstadsområdet er de to hold næsten lige populære, viser en meningsmåling

Mads Junker, Dennis Rommedahl og co. tager i aften imod Tjekkiet i Århus. Der er stadig plads på tribunen, hvis du skulle have lyst. (Foto: Lars Poulsen)
Mads Junker, Dennis Rommedahl og co. tager i aften imod Tjekkiet i Århus. Der er stadig plads på tribunen, hvis du skulle have lyst. (Foto: Lars Poulsen)

Fodboldlandsholdet nyder trods dårlige resultater i 2010 fortsat større popularitet hos danskerne end FC København, der i øjeblikket præsterer imponerende resultater i Champions League.

46 procent af danskerne foretrækker at se landstræner Morten Olsens spillere i EM-kvalifikationen, mens 20 procent hellere vil se FCK's kampe i Europa. Også i hovedstadsområdet er landsholdet mest populært.

Det viser en meningsmåling, som analysebureauet Voxmeter har foretaget for Ritzau blandt 1061 danskere.

Ifølge lektor i medievidenskab ved Syddansk Universitet, Bo Kampmann Walther, skyldes danskernes fortsatte interesse for landsholdet især to ting: Vi kan godt lide rollen som et lille land, der kan slå de store. Og så er det også vigtigt, at vi indimellem møder nogle af de helt store fodboldnationer.

- Modstanderne er meget vigtige for interessen for det danske landshold, som er på et niveau under de bedste i verden.

- Hvis man forestiller sig, at Danmark kun mødte modstandere på Danmarks eget niveau eller dårligere, ville interessen dø ud. Vi synes, at det er fedt at spille mod Sverige og hold, som vi på papiret ikke kan banke, mener Bo Kampmann Walther og fortæller, at det får nationalpatriotismen frem i os.

- Selv om vi inderst inde godt ved, at tiden nok er løbet fra landsholdet, så synes vi, at det er herligt at gå ombord i en tidsmaskine, der tager os tilbage til firserne, fortæller lektoren fra SDU.

I København er FCK næsten ligeså populære som landsholdet. Af de adspurgte i hovedstadsområdet foretrækker 30 procent FCK, mens 36 procent synes, landsholdets kampe er mere spændende.

Fodboldlandsholdet afslutter onsdag aften landsholdsåret med en testkamp mod Tjekkiet i Århus.