Annonce:
Annonce:

Trænerlegenden Rudi Strittich er død

Rudi Strittich kom fra Østrig og blev en trænerlegende i dansk fodbold. Esbjerg vandt fire titler med ham ved roret, og han trænede landsholdet i fem år

Det var Rudi Strittich, der gav Morten Olsen debut på det danske landshold i begyndelsen af 1970'erne. Hér ses de to sammen. (Polfoto)
Det var Rudi Strittich, der gav Morten Olsen debut på det danske landshold i begyndelsen af 1970'erne. Hér ses de to sammen. (Polfoto)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

"Stritiz" - det navn valgte ungdomsafdelingen i Esbjerg Forenede Boldklubber sidste år at give den maskot, som også er med til at sætte stemningen i vejret, når Esbjergs Superliga-hold spiller på hjemmebane.

Maskotten har fået sit navn efter Rudi Strittich, en legende i klubbens historie, der døde i weekenden i sit hjemland, Østrig. Han blev 88 år.

Strittich fik som aktiv fire landskampe for Østrig. Han rejste senere rundt i verden og trænede mange klubber i Europa og Sydeuropa, før han i 1961 slog sig ned ved den jyske vestkyst.

Afbrudt af et kort mellemspil i Viborg skaffede Strittich Esbjerg tre mesterskaber på fire år. Senere overtog han AaB og blev dansk landstræner i 1970.

Strittich beklædte posten i fem år og førte landsholdet til den olympiske slutrunde i 1972. Desuden var han en del af en historisk begivenhed, da han stod i spidsen for det første landshold i DBU's historie, som talte professionelle spillere. Det skete med et resultat, der også dengang stod i klar modstrid til de tårnhøje forventninger: De rød-hvide rejste hjem fra Portugal med et 0-5-nederlag.

Efter afslutningen af dette kapitel, der kom til at omfatte 61 kampe, forlod Rudi Strittich Danmark. Det skete for at træne Murcia i Spanien, men i 1976 vendte han tilbage til de velkendte omgivelser i Esbjerg og kunne tre år senere tage sin del af æren for EfB's seneste danske mesterskab.

I 1980 blev han træner for Austria Salzburg, den sidste station i en flot karriere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: