Chile knækkede defensive Schweiz

Mark Gonzalez stod for det afgørende mål i den spændende Gruppe H

Mark Gonzalez blev matchvinder med sit mål et kvarter før tid. (Foto: Getty Images)
Mark Gonzalez blev matchvinder med sit mål et kvarter før tid. (Foto: Getty Images)

I 75 minutter holdt schweizernes defensiv stand, men så fik Chile endelig åbnet Ottmar Hitzfelds decimerede mandskab og sikrede sig en yderst fortjent og velkommen 1-0-sejr.

Schweiz demonstrerede nemlig igen bemærkelsesværdig mangel på angrebsivrighed i samme stil som den, der sikrede dem en overraskende 1-0-kontrasejr over Spanien i den første kamp.

Dagens kamp startede levende med Chile i offensiven, men snart gik intensiteten af sydamerikanernes angrebsmaskine, og der skulle en udvisning af schweizernes Valon Behrami til at give sprækker i schweizernes kompakte defensiv.

Underkendt en scoring
Behrami blev efter en halv time vist ud for at sende en albue i hovedet på Arturo Vidal, og langsomt satte Chile sig igen på begivenhederne.

Og i anden halvleg fik chilenerne også et par fine chancer, men fik også korrekt underkendt en scoring for offside, før Esteban Paredes slap fri på højrekanten og sendte et indlæg til bageste stolpe, hvor Mark Gonzalez fik headet 1-0-føringen ind.

Schweiz pressede i det sidste kvarter spillet frem på banen, men skabte ikke meget, og Chile var nærmere et 2-0-mål på flere gode kontramuligheder i den spændende og chancerige afslutning.

Ikke sikker på avancement
Et minut før tid havde Paredes en kæmpechance, der kunne have sikret deltagelsen i ottendedelsfinalen, men skød snert forbi mål.

Og kort efter fik Schweiz så den ene chance, der kunne have vendt det hele på hovedet, men Eren Derdlyok misbrugte helt fri foran mål, og schweizerne må nøjes med at have sat VM-rekord med 558 spilleminutter uden mål imod sig.

Trods sejren er Chile dog stadig ikke sikker på at avancere til ottendedelsfinalerne. Hvis det bliver til nederlag mod Spanien i den sidste kamp, Spanien slår Honduras, og Schweiz ligeledes slår Honduras, hvilket vil efterlade såvel Chile som Schweiz og Spanien på seks point.

0 kommentarer
Vis kommentarer