De 30 skal med i Olsens VM-trup

Ekstra Bladet sætter navn på de spillere, landstræner Morten Olsen bør udtage mandag eftermiddag. Er du enig? Giv dit besyv med under artiklen

Martin Jørgensens forår har langt fra været perfekt. Men veteranen hører hjemme i VM-truppen. (Foto: Lars Poulsen)
Martin Jørgensens forår har langt fra været perfekt. Men veteranen hører hjemme i VM-truppen. (Foto: Lars Poulsen)

19 spillere er sikre på udtagelse til VM-truppen mandag eftermiddag.

Ekstra Bladet hjælper her landstræner Morten Olsen med at udtage VM-truppen. Landstræneren offentliggør den senere i dag, men her er vores bud.

Vi har inddelt dem i tre kategorier: De sikre, dem, der er tæt på og dem, der skal skabe mirakler for at komme med.

Som det ses, er det hele næsten på plads, tre uger før den endelige trup på 23 spillere skal afleveres til FIFA...

DE 19 SIKRE

Målmænd:
Thomas Sørensen: Det bliver en kamp med tiden for at blive spilleklar. Men kommer han sig ovenpå albueskaden er han sikker mand mellem stængerne.
Stephan Andersen: I kampene mod Portugal beviste han, der ikke er tvivl om hans status som andenmålmand. Har været lidt svingende, men det er trygt at vide, han kan løfte opgaven.

Forsvar:
Daniel Agger: Hjørnestenen i forsvaret. Han får en betydende rolle ved VM, hvis Danmark skal have succes. Både defensiven og på danske dødbolde.
Simon Kjær: Landstræneren troede ikke på ham i starten, men kom på andre tanker. Mentalt meget stærk og præsterer på stabilt niveau. Fast makker til Agger.
Per Krøldrup: Har haft en fornem sæson i Fiorentina, men har ikke præsteret på landsholdet, når han har fået chancen. Hans anden slutrunde venter.
Lars Jacobsen: Den fysiske form er fin, men kampformen har det ikke alt for godt. Ligner trods alt det sikre førstevalg som højre back og et brugbart alternativ i venstre.
William Kvist: Den fleksible FCK-spiller har med succes optrådt på pladsen som højre back. Han får ingen fast plads, men vil være en værdifuld spiller ved VM.

Midtbane:
Christian Poulsen: Det defensive omdrejningspunkt har haft en svær sæson på et kriseramt Juventus-mandskab. Men dansk VM-succes afhænger meget af hans præstationer.
Daniel Jensen: Kan han ramme sit sande niveau ved VM? Det åbne spørgsmål efter en svær sæson, der i foråret har budt på begrænset spilletid.
Jakob Poulsen: Efterårets store profil har været skadet og slet ikke ramt det niveau, han præsterede på mod Sverige og Portugal. Heldigvis har han én måned til at finde formen.
Martin Jørgensen: Han kan blive værdifuld under en lang slutrunde, fordi han som hyggeonkel spreder glæde og optimisme. Vil helt sikkert få begrænset spilletid.
Michael Silberbauer: Fleksibiliteten gør ham værdifuld i truppen. For Olsen kan placere ham både som højre og venstre back samt på midtbanen. Ikke tiltænkt nogen nøglerolle ved VM.

Midtbane/angreb:
Thomas Kahlenberg: Reserve i Wolfsburg, men tiltænkt en dansk nøglerolle ved VM. For det er fra hans fødder meget af det kreative og opfindsomme skal komme.
Christian Eriksen: Den 18-årige komet har på under fire måneder sparket sig ind i VM-truppen. Han har ikke spillet fast på det seneste i Ajax, men bidraget med imponerende indhop. Får VM-jokerrolle.
Jon Dahl Tomasson: Positivt er det, at kaptajnen har haft en stærkt opadgående formkurve mod slutningen af sæsonen. Et stort ansvar hviler på ham før hans formentlig sidste slutrunde.
Dennis Rommedahl: Raketten på højrekanten står foran sin tredje slutrunde. Han har haft en fin sæson og bliver med garanti en vigtig brik i det danske omstillingsspil ved VM.
Nicklas Bendtner: Han drømmer om at blive VM-topscorer. Mindre kan heller ikke gøre det for den ambitiøse unge mand. Vi er dybt afhængige af hans form og skarphed.
Jesper Grønkjær: Den 32-årige kantspiller har i foråret bevist, at VM-udtagelsen er fuldt berettiget. Han kan blive en varm bejler til startpladsen på venstrekanten.
Michael Krohn-Dehli: Den eneste spiller fra Superligaen, der har imponeret i foråret. Stabile præstationer og mange oplæg. Han må nok indstille sig på reserverolle til VM.

DE FIRE ER TÆT PÅ VM

Målmand:
Kim Christensen: Fast spilletid i Göteborg har bragt ham ind som tredjevalget. Han skal dumme sig meget i træningslejren de kommende uger, hvis VM-billetten skal glippe.

Forsvar:
Patrick Mtiliga: Han kan blive kaninen i Morten Olsens hat i dag. Venstrebacken har imponeret i sin første sæson i Spanien. Har leveret mange stabile præstationer.
Anders Møller Christensen: Fast inventar i efteråret, men et skuffende forår. Han står med gode kort, fordi han passer godt ind i truppen og landstræneren ved, hvad han kan præstere.

Angreb:
Søren Larsen: Sæsonen har været et sandt skadehelvede, men Olsen ved, hvad han får ved at udtage ham. En dedikeret mand, der kender sin plads og altid arbejder stenhårdt.

DE SKAL LAVE MIRAKLER I TRÆNINGSLEJREN

Jesper Christiansen: Til trods for manglende spilletid ventes han at blive udtaget som fjerdemålmand og gardering, hvis Thomas Sørensen ikke bliver VM-klar.
Thomas Enevoldsen: Lovende debutsæson i Groningen, men i knivskarp konkurrence med både Grønkjær, Krohn-Dehli og Eriksen. VM-chancerne hænger i tynd tråd.
Martin Vingaard: Han har haft et rimeligt forår, men konkurrencen er benhård på de pladser, hvor han har sin største styrke. Han skal være heldig, hvis det ender med VM-billet.
Simon Poulsen: Har haft en storslået sæson som venstre back. Hans største styrke ligger i det offensive og det kan til sidst koste VM-pladsen.
Leon Jessen: Venstrebacken har haft et godkendt forår. Men han taber formentlig kampen til Mtiliga, fordi han spiller i en bedre liga på et højere niveau.
Lasse Schøne: Han fik comeback i sidste weekend efter en langvarig skade. Og den lange skadespause bliver hans handicap i forhold til VM-billetten.
Mads Junker: Topscorer i Roda, men alligevel et stykke fra VM-truppen. Usikkert om der overhovedet bliver plads til ham blandt de 30 navne.