Ingen scoringsrekord til Jon - endnu

Jon Dahl Tomasson scorede - med besvær - efter straffespark i går. Men selvom han har nettet 52 gange, som landsholdstopscoreren, er det ikke nok til rekorden, mener statistikere

Selvom Jon fik scoret i aftes, så afviser statistikere at han tangerer landsholds-topscorer-rekorden (Foto: Lars Poulsen)
Selvom Jon fik scoret i aftes, så afviser statistikere at han tangerer landsholds-topscorer-rekorden (Foto: Lars Poulsen)

Med møje og besvær fik Jon Dahl bolden i mål i aftes.

Hermed har han scoret 52 gange for det danske landshold - præcis det samme antal som Poul 'Tist' Nielsen, der slog sine folder i rødt og hvidt mellem 1910 og 1925 (han klarede det i 38 kampe, Jon har spillet 112).

Men Jon kan ikke prale af at have en delt topscorerplads, mener danskfodbold.com - som er DBU's officielle statistikere.

De vil ikke medregne målet i den famøse kamp mellem Danmark og Sverige i Parken i 2007, hvor den berømte baneløber luftede sin brandert. Jon havde scoret inden kampen før tid blev fløjtet af, men kampens resultat blev jo en skrivebords-afgørelse på 3-0 til svenskerne.

Derfor vil 'de onde statistikere' kun notere Jon Dahl Tomasson for 51 mål.

Det er de samme, som heller ikke vil tildele 'Farlige' Frank Kristensen 100 superligamål, da en af hans kasser blev scoret i en kamp, hvor resultatet senere blev underkendt, da modstanderne havde benyttet en spiller i strid med reglerne (AB og Lennart Lynge Larsen) .

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen