Annonce:
Annonce:

Danmark gled i Wales-bollen

Festen udeblev da 100 års-jubilæet for den første landskamp blev 'fejret' med 0-1 mod Wales i skuffende forestilling i Brøndby

Her er det Nordstrand, der bliver stoppet. Det skete alt for ofte for de danske spillere på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen)
Her er det Nordstrand, der bliver stoppet. Det skete alt for ofte for de danske spillere på Brøndby Stadion (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BRØNDBY (ekstrabladet.dk): Det skulle have været kampen, hvor landsholdet fejrede 100 års-jubilæet for den første landskamp ved at krone en fornem sæson med en afsluttende sejr mod Wales.

I stedet blev det helt unødvendigt til sæsonens eneste nederlag, hvor det blev demonstreret, at Morten Olsen ikke råder over kvalificerede afløsere for stamspillere som Christian Poulsen, Lars Jacobsen og Daniel Jensen.

'Hold kæft, det er kedeligt', konstaterede en skuffet roligan på et mere end halvtomt Brøndby Stadion undervejs i en trist første halvleg, hvor Morten Olsen havde god brug for de høreapparater fra Widex, som der vanen tro blev reklameret for langs banen for at høre de godt 10.000 tilskuere, der havde trodset november-kulden for at fejre landskamps-jubilæet.

Annonce:

De, der havde trodset vejret kunne se en slap dansk defensiv, der tillod de ikke overvældende imponerende walisere at skabe chancer nok til en solid halvlegsføring.

Svag Bøgelund
Særligt Kasper Bøgelund gjorde meget skidt reklame for sig selv. AaB-backen satte næppe en fod rigtigt i første halvleg, hvor der var fri passage i den danske højreside.

Det burde især den walisiske anfører, West Ham-angriberen Craig Bellamy, have udnyttet. Men Bellamy udviste nærmest kriminel egoisme, da han efter et kvarter valgte at afslutte selv, selvom en holdkammerat stod helt fri i feltet.

Det vakkelvorne danske forsvar fik dog heller ikke megen hjælp fra 'FCK-midtbanen' med Thomas Kristensen og Hjalte Bo Nørregaard, der ikke fik lagt det nødvendige pres på de meget forsigtige gæster, som med udgangspunkt i et femmands-forsvar satsede helt og holdet på kontraangreb, hvilket førte til ubehageligt mange farlige situationer.

Annonce:

I den anden ende havde Michael Krohn-Dehli svært ved at finde takterne fra Superligaen, og hans dribleture kastede ikke mange resultater af sig.

Derfor var danskerne henvist til at forsøge sig med behjertede langskudsforsøg, mens Morten Nordstrand brændte første havlegs største danske chance, da han skød lige på Glyn Myhill efter et sjældent dansk mønsterangreb ved Nicklas Bendtner og Dennis Rommedahl.

Skarp Søren Larsen
Efter pausen sendte Olsen Søren Larsen i spil i stedet for Morten Nordstrand, og den rødskæggede måltyv, der omsider fik lov til at spille sammen med Bendtner, demonstrerede straks sin farlighed med et par skarpe afslutninger.

Og Leon Andreasen må græmme sig, efter at han fra tæt hold sendte en Larsen-ripost over mål fra tæt hold.

Annonce:

Til gengæld så det momentvist ud som om, at det alternative forsvar med Esbjergs Martin Vingaard som højreback, mens debutanterne Mathias 'Zanka' Jørgensen og Patrick Mtiliga, der afløste Per Krøldrup og Thomas Rasmussen, havde lukket ned for gæsternes kontrastød.

Men så tabte Mathias 'Zanka' Jørgensen sin markering af Bellamy, der let sendte bolden i nettet bag en chanceløs Sørensen.

Dermed bød årets sidste landskamp - trods massivt dansk pres i slutminutterne - på sæsonens første nederlag og et trist punktum på den bedste landskampsæson i årevis.

Næste opgave er testkampen i Grækenland den 11. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: