'Tossen': - Indsamling giver mig håb

- Danskernes empati og forståelse giver mig håb om, at jeg en dag kan vende tilbage til det land, jeg elsker, uden at blive lagt for had, siger 'Fodboldtossen' fra sit eksil i Sverige

- Jeg ville med glæde sluge en bøde på 100.000 kroner, for det var ufatteligt tumpet gjort. Men 900.000 kroner... Det ødelægger jo mit liv, siger Ronnie N. til ekstrabladet.dk. (Foto: Lars Poulsen)
- Jeg ville med glæde sluge en bøde på 100.000 kroner, for det var ufatteligt tumpet gjort. Men 900.000 kroner... Det ødelægger jo mit liv, siger Ronnie N. til ekstrabladet.dk. (Foto: Lars Poulsen)

- Jeg er helt ufatteligt rørt over, at så mange mennesker viser så meget empati og forståelse for et andet menneske.

Han vil egentlig helst ikke udtale sig til pressen mere. Men følelserne løber af med ham.

For en sjælden gangs skyld siden den dag i juni 2007, hvor han med et slag blev en af Danmarks mest forhadte mennesker, er det positive følelser.

29-årige Ronni N. har været kendt i folkemunde som 'Fodboldtossen', 'Fodboldidioten' og 'Fodboldfjolset' siden han den skæbnesvangre landsholdaften løb ind på banen for at tæve dommer Herbert Fandel, som netop havde dømt straffe til Sverige.

3-3 blev til 0-3, Danmark røg ud i EM-kulden, og Ronni fik skylden.

Over 7000 vil hjælpe Ronni
- Tilnavnene er da helt i orden, for hold kæft, hvor var det idiotisk. Det var sateme tumpet. Men personligt foretrækker jeg nu 'Baneløberen', siger han humoristisk til ekstrabladet.dk.

Og eksil-danskeren har da også grund til at smile i disse dage. For efter dommen der påbyder ham at betale 900.000 kroner til DBU inden på onsdag, er der sket et skred i den danske befolknings syn på ham.

Had er blevet erstattet af medlidenhed mange steder, og tusindvis af mennesker har meldt sig klar til at betale en 50'er for at hjælpe ham med bøden på Facebook.

I skrivende stund har over 7500 meldt sig på banen.

Læs også: Indsamling til fodboldtossen.

- Jeg kan kun sige 'Af hele hjertet tak'. Tænk at så mange vil hjælpe mig og min familie i denne tid. Det betyder alt, siger han og tilføjer:

Psyken kan ikke klare mere had
- Det giver mig håb om, at jeg en dag kan vende hjem til det land, jeg elsker mest i hele verden, uden at blive lagt for had, siger han til ekstrabladet.dk.

Ronni N. lægger ikke skjul på, at hans liv har været et mareridt siden den berygtede brandert-hilsen til dommeren.

- Jeg ved faktisk ikke, hvor meget mere min psyke kan holde til. Hver gang jeg føler, at jeg er ved at være oppe på hesten igen, bliver jeg sparket ned.

Han har siddet 20 dage i statsfængsel for overfaldet, fået trusler og hadefulde tilkendegivelser i hobetal og levet med frygten for at blive udsat for det, der var værre.

- Derfor gør det mig så overvældende lykkelig, at nogle nu stopper op og siger: 'Ok, han har fået rigeligt. Nok må være nok', siger Ronni N.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 - Jeg ville med glæde sluge en bøde på 100.000 kroner, for det var ufatteligt tumpet gjort. Men 900.000 kroner... Det ødelægger jo mit liv, siger Ronnie N. til ekstrabladet.dk. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere