Olsen: USA skal tages alvorligt

Morten Olsen betegner USA som et tophold i verden, der skal tages alvorligt. Landstræneren henviser blandt andet til amerikanernes sejr over Spanien i juni

Landstræner Morten Olsen ved træningen forud for landskampen mod USA. (Foto: Ernst van Norde)
Landstræner Morten Olsen ved træningen forud for landskampen mod USA. (Foto: Ernst van Norde)

Der gøres, hvad der kan for at tale USA op til noget stort i den danske landsholdslejr.

Forud for onsdagens venskabskamp i Århus advarer landstræner Morten Olsen mod at tage for let på opgaven mod amerikanerne.

- Vi møder en klassemodstander. Det er et tophold i verden, og vi skal tage kampen mod USA alvorligt, siger Morten Olsen.

USA leverede i juni flotte præstationer i generalprøven til VM, Confederations Cup, hvor holdet blandt andet slog Spanien, som ellers ikke havde tabt i 35 kampe i træk. USA tabte til Brasilien i finalen efter at have ført 2-0.

- Det er måske ikke gået op for alle danskere, at selv om USA ikke er den traditionelt store fodboldnation, så har landet været med i alle slutrunder, hvis man kigger tilbage på de seneste mange år, pointerer Olsen med henvisning til, at USA har deltaget ved samtlige VM-slutrunder siden 1990.

Feilhaber - en fin spiller
- Hvis man kigger på FIFA's rangliste, som altid kan diskuteres, så har USA næsten altid ligget i top 10. De har spillet en lidt anden kvalifikationsrunde, og jeg har set, de har spillet 18 kampe for at komme med til VM. Så de har haft lang tid til at forberede sig, forklarer Olsen.

Lige nu er USA placeret som nummer 11 i verden, mens Danmark er raslet ned som nummer 27.

- De har mange rigtig gode boldspillere. Vi kender en af dem fra AGF (Benny Feilhaber, red), som er en fin spiller. De har også andre fysiske stærke spillere, og de har mange at tage af, som også spiller på store hold i Premier League og i den hjemlige liga, advarer Olsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere