Fifa suspenderer Iraks landshold

Det internationale fodboldforbund FIFA suspender Irak, fordi landets olympiske komité har fyret det irakiske fodboldforbunds ledelse

Sepp Blatter og FIFA har sendt Irak i skammekrogen. (Foto: AP)
Sepp Blatter og FIFA har sendt Irak i skammekrogen. (Foto: AP)

Så gik den ikke længere. Det internationale fodboldforbund FIFA suspenderede fredag Irak, fordi Iraks olympiske komité har opløst det irakiske fodboldforbunds (IFA) ledelse og fået regeringens sikkerhedstropper til at besætte IFAs bygninger.

Det fandt Fifa ud af i mandags, og det internationale fodboldforbund gav tirsdag Iraks olympiske komité 72 timer til at genindsætte fodboldforbundets ledelse og forlade bygningerne. Da det ikke skete fredag, faldt hammeren.

- Irak og irakiske klubber har ikke længere lov til at spille internationale kampe, og landets fodboldforbund kan heller ikke deltage eller stemme ved Fifas kongres, lyder det i en udtalelse på FIFA's hjemmeside.

Iraks olympiske komité ikke har reageret på Fifas henvendelser, og indtil striden mellem den olympiske komité og det nationale fodboldforbund er løst, er Iraks landshold suspenderet, oplyser FIFA.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere