Superliga-trio sænkede USA

Indskifterne slog til, da Danmark lukkede sæsonen med 3-1 over USA i Århus

Johan Absalonsen udligner til 1-1. (Foto: Lars Poulsen)
Johan Absalonsen udligner til 1-1. (Foto: Lars Poulsen)

Morten Olsen har fået noget at spekulere over i de kommende måneder, når han skal forsøge at finde hoved og hale i sin VM-kabale.

For mens veteraner som Jon Dahl Tomasson, Dennis Rommedahl og Martin Jørgensen har været skydeskiver for hård kritik, så styrkede en række superliga-spillere deres VM-kandidatur på fineste vis, da Danmark onsdag aften satte punktum på en stor sæson med at besejre USA 3-1.

Således kom både Johan Absalonsen, Søren Rieks og Martin Bernburg på tavlen, men også AGF's venstreback Michael Lumb fik vist fine takter i kølvandet på Leon Jessens debut lørdag aften.

Til gengæld viste opgøret i Århus også, at en spillere som Daniel Jensen - i lighed med navne som Thomas Kahlenberg og Leon Andreasen - har brug for masser af kamptræning i løbet af foråret.

Sørensen droppede
Efter nederlaget til Ungarn i Parken og lørdagens skuffende nulløsning mod Sydkorea i Esbjerg var landsholdet på revanchetogt mod amerikanerne.

Og det kunne - og burde - også være blevet til dansk føring allerede i det andet minut, men Jesper Grønkjær formøblede en gigantisk mulighed, da han flugtede over mål fra tæt hold.

Set med danske briller blev det desværre ikke bedre i en første halvleg, der rent ud sagt var en ynk.

Og helt galt gik det midtvejs i halvlegen, da ellers bundrutinerede Thomas Sørensen spillede bolden lige ud i fødderne på Jeffrey Cunningham, der takkede for gaven ved at bringe USA på 1-0.

Siden måtte en småskadet Morten 'Duncan' Rasmussen tilmed lade sig erstatte af Brøndby-kollegaen Martin Bernburg i årets måske værste halvleg fra nationalmandskabet

Den pauvre danske indsats fik med garanti Morten Olsen til at tale med store ord i det danske omklædningsrum.

Skarp indskiftning
Landstræneren lod det dog ikke blive ved talen, men sendte trioen Johan Absalonsen, William Kvist og Søren Rieks i spil i stedet for veteranerne Christian Poulsen, Daniel Jensen og Jesper Grønkjær.

Den manøvre kan meget vel ende med at kandidere til årets udskiftning i dansk fodbold.

Straks efter pausen udnyttede Absalonsen nemlig en fremragende lang aflevering fra Simon Kjær til dansk udligning.

Og tilskuerne i Århus havde knapt fået armene ned, inden Absalonsen var på spil igen. Fra venstre side sendte han bolden ind til Rieks, som sikkert scorede til 2-1.

Så var amerikanerne for alvor rystede og blot tre minutter senere kunne Martin Bernburg score til 3-1 efter fremragende forarbejde fra Absalonsen og Rieks.

Den scoring afgjorde effektivt forestillingen, og dermed fik landsholdet visket tavlen ren efter fem rædselsfulde halvlege i træk.

Til gengæld er man i Brøndby næppe begejstrede for, at angriberen humpede ud med en skade kort før tid og dermed kunne gøre Morten 'Duncan' Rasmussen selskab på skadeslisten.

1 af 2 Det startede skidt, da Thomas Sørensen forærede et mål til amerikanerne. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Johan Absalonsen udligner til 1-1. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere