Landshold: 'Hvorfor kunne vi ikke hjælpe'

Det tyske landshold har skrevet et sidste brev til målmand Robert Enke, der begik selvmord sidste uge: 'Vi vil savne dig'

Når Tyskland i aften spiller venskabskamp mod Elfenbenskysten er Robert Enke med på bænken. Det tyske landshold har besluttet, at målmanden, der sidste uge begik selvmord efter flere års angst og depression, blandt andet skal mindes ved at hans landsholdstrøje ligger på reservebænken.

Men for at bearbejde sorgen har det tyske landshold desuden skrevet et rørende afskedsbrev, som er blevet offentliggjort på det tyske fodboldforbunds hjemmeside i dag.

I brevet udtrykker anfører Ballack stor sorg og frustration over, at Enke ikke følte, han kunne dele sine problemer med holdkammeraterne, hverken i Hannover eller på landsholdet:

'Hvorfor kunne vi ikke hjælpe dig? Hvorfor kunne og ville du ikke fortælle os om dine problemer?'

'Det er en smertefuld tanke for os alle, at du må have følt dig ensom og alene, også når du var sammen med os,' skriver Ballack på vegne af hele det tyske landshold, som i weekenden aflyste landskampen mod Chile på grund af landsholdsmålmandens selvmord.

'Vi spiller i dag for Tyskland, vi spiller for fansene. Men vi spiller også for dig. For en god ven, hvis død har ført os alle lidt tættere sammen. Vi vil savne dig'.

Læs brevet i sin fulde længde her

1 af 2 Michael Ballack med Robert Enkes efterladte hustru, Teresa Enke. (Foto: DPA)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere