Landsholdet - Århus tøver

Afbudsbølge koster: Foreløbig er kun halvdelen af billetterne til USA-kampen solgt

Der er ikke den store interesse for landsholdets kamp mod USA i Århus på onsdag (foto: Ernst van Norde)
Der er ikke den store interesse for landsholdets kamp mod USA i Århus på onsdag (foto: Ernst van Norde)

Tilskuermæssigt plejer Århus at være et sikkert hit for landsholdet. Også når der er tale om venskabskampe. I 2007 var der næsten udsolgt – 17.331 – da de rød/hvide blev klædt af til skindet og tabte 0-4 til Irland, mens der var godt 20.000 til en test mod Paraguay året efter.

Men lige nu ser det mere tyndt ud frem mod onsdagens opgør mod USA, selv om gæsterne her kommer med et lokalt islæt i form af den elegante midtbanespiller Benny Feilhaber.

Foreløbig er kun afsat ca. 10.000 af de 19.700 billetter, der er til salg, og det skuffer blandt andet landstræner Morten Olsen. Tidligere på ugen sagde han:

– Der burde allerede nu være udsolgt, når vi skal møde en modstander fra verdens top ti – en modstander, der spillede sig frem til finalen i Confederations Cup, og som var de første, der besejrede Spanien i 35 kampe, sagde Morten Olsen.

Men reelt behøver landstræneren ikke undre sig så meget.

Afbudsbølge

For fra flere sider anføres den afbudsbølge, der efterhånden er fast ledsager til venskabskampene, som en relevant og afgørende grund til, at der ikke er mere rift om billetterne.

Den danske landstræner manglede i aftes i Esbjerg syv mand fra sin oprindeligt udtagne trup – blandt andet markante navne som Nicklas Bendtner og Daniel Agger.

Dertil kommer så, at DBU med kickoff så sent som kl. 20.30 i november måned heller ikke ligefrem gør kampen attraktiv for familier med børn, der har skolegang dagen efter.

Bundrekorden til en venskabskamp blev sat i august, da landsholdet mødte Chile i Brøndby.

Her gik der kun 8700 tilskuere gennem tælleapparaterne, og en meget stor del af dem var veloplagte chilenere bosat i det nordlige Europa – og de havde fra start til slut den verbale magt på stadion. Også mens den danske nationalmelodi blev spillet.

Ikke bekymret

Århus kommer altså ikke under denne bundrekord, men såfremt der ikke kommer storm på tingene de næste dage, bliver der altså mange tomme pladser på Nrgi Park på onsdag.

Det kommer dog ikke til at ske, vurderer vicedirektøren i Århus Elite, der driver Nrgi Park, Jørgen Noes.

Han er ikke så bekymret.

– Vi er i gang med et stort branding-arbejde med stor annoncering i såvel aviser som radio. Og jeg er sikker på, at det giver bonus her i de sidste dage, så vi ender med at komme tæt på udsolgt, sagde Noes i går til JP Århus.alpe@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere