Rieks glæder sig til mulig debut

Esbjerg-spilleren Søren Rieks ligner en debutant på fodboldlandsholdet i venskabskampen mod Sydkorea i netop Esbjerg. Men han har ikke fået grønt lys endnu

Søren Rieks glæder sig over mulig debut på A-landsholdet, når Danmark møder Sydkorea. (Foto: Lars Poulsen)
Søren Rieks glæder sig over mulig debut på A-landsholdet, når Danmark møder Sydkorea. (Foto: Lars Poulsen)

Fodboldlandstræner Morten Olsen vil ikke bekræfte det, og Søren Rieks siger, at han heller ikke ved, om han får debut på A-landsholdet, når Danmark lørdag møder Sydkorea i en venskabskamp i Esbjerg.

Rieks, der selv spiller klubfodbold i netop Esbjerg, har både under torsdagen og fredagens træninger været fast mand på A-holdets højre kant. Og han vil glæde sig enormt, hvis det bliver til en debut i vante omgivelser.

- Det betyder helt klart noget, at kampen spilles i Esbjerg. Men jeg kan kun sige, at jeg ikke ved, om jeg skal spille. Jeg kan selvfølgelig forholde mig til træningerne og bedømt på dem, er der vist en god mulighed for det, siger Rieks.

Får han chancen, hvilket noget altså tyder på, at han gør fra start på bekostning af en skadet Dennis Rommedahl, så vil Rieks ikke holde sig tilbage med VM-slutrunden næste sommer i horisonten.

- Man skal vise sit værd, og jeg håber, at jeg får vist, hvad jeg kan, fortæller Rieks, der i weekenden scorede to mål i Esbjergs 4-2-sejr på udebane over Brøndby i SAS Ligaen.

Også FC Midtjylland-spilleren Leon Jessen ser ud til at starte inde mod Sydkorea. Venstrebacken, som dermed også får debut på A-landsholdet, sagde dog inden fredagens afsluttende træning følgende:

- Træningen må vise, om jeg starter inde, for jeg ved det ikke.

Noget kunne tyde på det, for Jessen var for anden dag i træk ligesom Rieks også på A-holdet. Til gengæld åbner Morten Olsen for, at der til onsdagens venskabskamp i Århus mod USA afprøves endnu en debutant som venstre back i skikkelse af AGF'eren Michael Lumb.

- Som det ser ud i dag, skal Lumb og Jessen spille én kamp hver, fortæller landstræneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere