Svenskerne har fået ny landstræner

Det så ud som om, forhandlingerne var gået i hårdknude, men nu er den nye svenske landstræner kommet på plads

Erik Hamrén er i dag blevet præsenteret som ny svensk landstræner. (Foto: Ernst van Norde)
Erik Hamrén er i dag blevet præsenteret som ny svensk landstræner. (Foto: Ernst van Norde)

Den tidligere AaB-træner Erik Hamrén er ny svensk landstræner.

Det blev et faktum onsdag aften, da forhandlingerne mellem det svenske fodboldforbund og den norske klub Rosenborg om betingelserne for at frigive Hamrén faldt på plads.

- At være landstræner for sit eget land har været en stor drøm for mig, og jeg er taknemmelig for, at Rosenborg har givet mig denne mulighed. Samtidig glæder jeg mig til at arbejde med Skandinaviens bedste klubhold i 2010. Vi skal kæmpe med om guldet, pokalsejren og forberede os på at spille europæisk, siger Erik Hamrén, der har tegnet kontrakt frem til efter VM i 2014.

Laver en Ståle
Længe så det ellers ud som om, at forhandlingerne mellem parterne var gået i hårdknude, men i dag kunne det svenske fodboldforbund meddele, at Hamrén tiltræder øjeblikkeligt. Men ikke helt uden at 'lave en halv Ståle'.

Hamrén fortsætter nemlig samtidig som klubtræner for Rosenborg frem til august 2010, hvilket kan sammenlignes med den norske FCK-træner Ståle Solbakken, der i går meddelte, at han bliver i klubben indtil sommeren 2011 for derefter at blive norsk landstræner fra 1. januar 2012.

- Vi er meget glade og stolte over, at vi har kunnet ansætte Erik Hamrén som forbundstræner. For det svenske fodboldforbund er dette en langsigtet løsning, og vi takker Rosenborg for et godt samarbejde, der har givet os mulighed for en løsning, siger forbundets formand Lars-Åke Lagrell.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere