Her er truppen til landskampene

Morten Olsen har udtaget sin trup til de to træningskampe her i november. Tre 'nye' med mod USA og Sydkorea

Simon Kjær er - naturligvis - udtaget til de to venskabskampe (Foto: Ernst van Norde)
Simon Kjær er - naturligvis - udtaget til de to venskabskampe (Foto: Ernst van Norde)

Landsholdet spiller i Esbjerg lørdag den 14. november klokken 20.00 mod Sydkorea, og mod USA i Århus onsdag den 18. november, givetvis med start klokken 20.30.

I dag har Morten Olsen offentliggjort truppen til de to kampe.

Thomas Kahlenberg er blevet spilleklar for sin nye, tyske klub VfL Wolfsburg efter en lang skadesperiode, der har holdt ham udenfor landsholdet, siden han scorede kampens eneste mål i VM-kvalifikationskampen mod Sverige i Stockholm i juni måned.

Til gengæld er han ikke længere fremme rent fysisk, end at Morten Olsen på forhånd har besluttet kun at have ham i truppen op til kampen mod Sydkorea.

Derudover er der genvalg til såvel Søren Rieks, Esbjerg fB, som Michael Lumb, AGF, der begge var med i bruttotruppen til VM-kvalifikationskampene mod Portugal og Albanien i september måned

Søren Rieks var også udtaget til kampene mod Sverige og Ungarn i sidste måned, men måtte melde fra med en skade. Han får dermed chancen for sin landsholdsdebut på hjemmebane Blue Water Arena.

Det samme får Michael Lumb, eventuelt når landsholdet fire dage senere stiller op til kampen mod USA på NRGi Park. Og med genvalg til Johan Absalonsen er der mulighed for i alt tre debutanter til de to kampe.

Veteraner
I den anden ende af skalaen står veteranen Jesper Grønkjær overfor sin jubilæumskamp nummer 75. Den 32-årige wing var faktisk udtaget til truppen i sidste måned, men i samråd mellem spilleren, landstrænere og sundhedssektoren blev han sendt hjem efter få dage i træningslejren, efter det blev konstateret, at han ikke var i topform. Samme forhold gjorde sig gældende for Per Krøldrup, ACF Fiorentina, som måtte forlade lejren med en skade.

Med genvalg til de disse spillere ser Morten Olsen bort fra i alt syv spillere fra den seneste trup: Nicklas Bendtner, Arsenal FC, er skadet, mens Jesper Bech og Jim Larsen, begge Silkeborg, Anders Møller Christensen, OB, Kim Christensen, IFK Gøteborg, Michael Jacobsen, AaB, og Daniel Jensen, Werder Bremen, er foreløbigt valgt fra.

Udover de 21 spillere i truppen er det således muligt, at Morten Olsen supplerer truppen med yderligere en spiller på et senere tidspunkt

Efter de to venskabslandskampe mod Sydkorea og USA er der kun én international landskampdato, nemlig onsdag den 3. marts, inden VM-truppen skal udtages og mødes i træningslejr i Helsingør i slutningen af maj og derefter spille en eller et par venskabslandskampe.

I januar tager Ligalandsholdet til Thailand på træningslejr.

Truppen:

Stephan Andersen
Thomas Sørensen
Daniel Agger
Lars Jacobsen
Michael Lumb
Per Krøldrup
Simon Kjær
William Kvist Jørgensen
Christian Poulsen
Jakob Poulsen
Michael Silberbauer
Søren Rieks
Thomas Enevoldsen
Thomas Kahlenberg
Dennis Rommedahl
Jesper Grønkjær
Johan Absalonsen
Jon Dahl Tomasson
Martin Jørgensen
Morten Rasmussen
Søren Larsen1 af 2 Duncan er også med i landsholdstruppen (Foto: Mick Anderson)
2 af 2 Simon Kjær er - naturligvis - udtaget til de to venskabskampe (Foto: Ernst van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere