Burkina Faso er klar til afrikansk semifinale

Der måtte forlænget spilletid til, før Burkina Faso havde slået Togo i kvartfinalen i Africa Cup of Nations

Først Didier Drogba, siden Emmanuel Adebayor.

Søndagen har været hård ved to af de bedste angribere i afrikansk fodbold, der nu begge er elimineret i Africa Cup of Nations.

Togo fulgte nemlig efter Elfenbenskysten ud af turneringen, da togoleserne søndag aften tabte en tæt og ikke specielt velspillet kvartfinale til Burkina Faso med 0-1 efter forlænget spilletid.

Med det resultat er Burkina Faso til gengæld sikker på mindst at tangere landets hidtil bedste præstation ved de afrikanske mesterskaber, nemlig den fjerdeplads holdet blev noteret for, da Burkina Faso selv var vært for turneringen i 1998.

Den store helt søndag aften blev midtbanespilleren Jonathan Pitroipa, der efter mange år i den tyske Bundesliga er havnet i franske Rennes.

Efter en målløs ordinær kamp, der var fattig på højdepunkter, sørgede Pitroipa for sejrsmålet, da han headede et indlæg fra Charles Kaboré i nettet.

Togos træner Didier Six reagerede straks med en offensiv indskiftning, men hverken den nye mand Dove Wome, Emmanuel Adebayor eller de øvrige togolesere kunne finde vej igennem Burkina Fasos massive defensiv.

I semifinalen på onsdag skal turneringens overraskelse nu op imod Ghana, som efter Elfenbenskystens afsked med turneringen af mange regnes for favoritter til guldet. Den anden semifinale står mellem Mali og Nigeria.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere