Landstræner sviner angriber: Han dræbte os

Den tidligere landstræner Raymond Domenech lammetæver fransk fodbolds største stjerner i ny bog

Nicolas Anelka fylder en hel del i Raymond Domenechs 'sorte bog'. (Foto: AP)
Nicolas Anelka fylder en hel del i Raymond Domenechs 'sorte bog'. (Foto: AP)

Frankrigs deltagelse ved verdensmesterskabet i Sydafrika i 2010 endte i en resultatmæssige katastrofe og en noget nær opløsning af landsholdet efter intern splid, boykot af træning og ravage spillere og trænere imellem.

Konsekvensen blev, at flere spillere fik karantæne, mens cheftræner Raymond Domenech tog sit gode tøj og gik efter blamagen.

Nu udgiver den kontroversielle træner en bog med titlen 'Tout Seul' - Helt Alene, hvor han ikke lægger fingre imellem.

Nicolas Anelka, der om nogen var med til at sætte gang i snebolden med sit angreb på netop Domenech i pausen af kampen mod Mexico, Thierry Henry og Franck Ribery er blandt de stjerner, der får tæsk af Domenech.

- Jeg kunne ikke klare, at høre på, at alle skulle have en mening om alting. Jeg ville bare melde mig syg, græde og forsvinde, skriver han.

Se også: Frankrigs nye landstræner: Jeg er ikke en skolelærer

- Jeg er den, der er skredet. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med denne flok idioter, skriver han i bogen på måde, der mest af alt minder om en form for dagbog fra de hektiske dage i Sydafrika, hvor den franske trup gik mere eller mindre i opløsning på grund af de interne stridigheder.

En proces, der tappede den kontroversielle træner for kræfter.

- Jeg har ingen energi tilbage. Jeg bryder mig ikke om dem længere. Jeg har fået nok af deres hysteriske anfald, skrev Raymond Domenech op til 0-2 nederlaget til Mexico.

- Dette hold er fuldstændig ude af stand til at løfte sig selv, og jeg fortjener helt sikkert kritik for en del af det. Jeg har grebet det hele forkert an. Jeg føler mig så ydmyget over at have fejlet, noterede franskmanden undervejs i det frie franske VM-fald.

I bogen bekræfter Domenech, at Anelka fornærmede ham, da angriberen blev kritiseret for ikke at arbejde hårdt nok i første halveg af Mexico-kampen. Og han erkender, at det gjorde ondt, at ingen spillere støttede ham, indtil den daværende anfører, Manchester United-backen Patrice Evra, forsøgte at dysse omklædningsrummet ned.

Se også: Frankrigs nye landstræner: Jeg er ikke en skolelærer

- Han fornærmede mig i pausen mod Mexico, selvom jeg altid havde kæmpet hans sag. Han dræbte truppen. Efter kampen grinede han sammen med Gallas. Hvilken ufølsomhed. Var de glade for nederlaget? spørger Domenech, der i hele taget er ganske uimponeret af Anelkas menneskelige kvaliteter, og kalder ham ' en gåde, ' der intet gør for andre'.

Under VM-krisen kunne den franske avis offentliggøre Anelkas udgydelser mod sin træner på forsiden. På det tidspunkt mente anfører Evra, at det var Thierry Henry, der var avisens kilde. Stjerneangriberen fik do skubbet mistanken over på landstræneren.

- Evra troede, at det var ham, der var kilden i omklædningsrummet, men Henry formåede at vende stemningen. Det lykkedes han endda at antyde, at jeg var kilden, fortæller Domenech, der heller ikke nærer de varmeste følelser for New York Red Bull-angriberen.

Og Domenech fortryder tydeligvis, at han overhovedet udtog angriberen, der ikke spillede mange minutter for FC Barcelona forud for slutrunden.

- Han har spillet en kamp hele året, og han burde ikke være her. Han brokker sig og undviger sit ansvar, noterede Domenech i dagbogen.

Se også: Disciplinærsag mod franske landsholdsspillere

Den forhenværende landstræner skriver videre, at kun en grædende Djibrill Cissé og angerfuld Sidney Govou viste nogle tegn på anger efter den fejlslagne franske spillerstrejke.

Og han hævder, at både spillere og han selv var chokerede, da Henry fik arrangeret et møde med præsident Nicolas Sarkozy efter hjemrejsen til Paris.

- Vi spurgte os selv, om vi drømte.

Han bekræfter også den franske presses mistanke om, at Bayern München-stjernen Franck Riberys antipati mod playmakeren Yoann Gourcuff, som var udskreget som den 'nye Zidane', var stærkt medvirkende til den franske VM-krise.

- Ribey bryder sig ikke om Gourcuff, det er helt sikkert. Før kampen mod Uruguay sagde jeg til Gourcuff, 'du har nøglen til kampen, det er op til dig'. Det værste var Franck Riberys ansigtsudtryk. Måske overdriver jeg, men jeg så had, foragt eller misundelse i hans øjne. Han er ligesom Anelka og Henry. Alt udspringer af deres navler. Når tingene går galt, er de de første til at forlade skuden. En erfarne spiller advarede mig mod Ribery tilbage i 2008. Og jeg, jeg gav ham nøglerne til holdet. Hvilken tåbe, jeg var, erkender Raymond Domenech, der valgte den helt simple løsning, da han skulle fordøje spilleroprøret i Sydafrika.

Se også: Fransk EM-ballade: Skænderi efter nederlag

- Jeg gik i seng efter et par øl. Eller rettere, et par liter, skriver han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen