Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

'DBU spænder ben for sig selv'

DBU skal have mere ydmyghed over for publikum og dem, der vil følge landsholdet, siger kommunikationseksperten Reinholdt Schultz

Lars Berendt er bl.a. en af de skyldige i det dårlige forhold til pressen, som DBU ofte har. (Foto: Lars Poulsen)
Lars Berendt er bl.a. en af de skyldige i det dårlige forhold til pressen, som DBU ofte har. (Foto: Lars Poulsen)

Danmark spiller i aften mod Tyrkiet i Istanbul, men det er en kamp, der ikke vækker den store interesse i befolkningen eller bare hos danske fodboldfans generelt.

Det er op ad bakke for landsholdet - både på og uden for banen. Resultaterne svigter, og det samme gør publikum. DBU står over for en kæmpe opgave, når det kommer til at brande landsholdet, men det hjælper så heller ikke, at unionen ofte spænder ben for sig selv.

- DBU gør det på en række områder dygtigt med deres sponsorer, hvor de laver spændende ting.

- Men de spænder ben for sig selv engang i mellem med deres forhold til pressen. Det kommer ofte til at fylde mere, end en forestående landskamp selv gør. De sætter sig selv i modvind, når de tager deres opgør med pressen. Der kommer et skær af magtarrogance over det. Der skal de have mere ydmyghed over for publikum og dem, der vil følge landsholdet, siger kommukationseksperten Reinholdt Schultz, der er direktør for rådgivingsfirmaet Mannov.

Læs også:

Se også: Olsen: Jeg mister aldrig motivationen

Men Reinholdt Schultz undertreger også, at produktet som DBU skal sælge, er noget andet end tidligere.

- Landsholdet er et brand, der er mindre interessant, end det var for 20 år siden. Og det er der mange forklaringer på.

- Blandt andet er internettet en udfordring, fordi man nu har let adgang til de bedste klubhold i verden, som man kan komme tæt på og følge hver uge. Og man kan blive venner med spillerne på facebook og twitter. Modsat spiller landsholdet måske seks-syv gange om året, understreger Reinholdt Schultz, der ikke ser det helt store problem i, at DBU og landstræneren i samspil har nedlagt facebook- og twitter-forbud for spillerne, når de er i landsholdslejren.

- Der kan ligge en fornuftig beslutning bag. Unge drenge opfører sig ikke altid lige rutineret, det ser vi i klubsituationer, men problemet for DBU er, at det er med til at understøtte det lidt arrogante forhold til publikum og pressen.

Se mere:

Se også: Stjernerne dropper testkampe

Ovenstående er kun en del af de udfordringer, som DBU står med i forhold til landsholdet og den dalende popularitet i befolkningen.

- Det er vigtigt at sige, at når man arbejder med branding, skal man arbejde med det produkt , man har. Og her er produktet ikke så godt, som det var i f.eks. 1986, lyder med hentydning til de svigtende resultater.

- Igen, så er det blevet meget lettere at finde nogen som Manchester United eller Barcelona, der leverer resultater hele tiden.

- Her skal landsholdet vente flere måneder på at kunne revanchere et nederlag. Klubberne kan prøve igen næste søndag. Det er sådan, verden er i dag, siger Reinholdt Schultz.

Læs mere:

Se også: Eriksen: Vi har fået for få point i 2012

Det har også været medvirkende til, at landsholdet har flyttet sig fra at være 'folkets hold' til 'nårh ja, de spiller da vist i aften'. Men der er en kur, der hurtigt kan bringe landsholdet lidt tættere på folket igen.

- Levér resultater. Det blussede kortvarigt op med sejren over Holland under EM, så begyndte alle at snakke landshold igen, og det er det game, de er i, lyder den præcise dom fra kommunikationseksperten, men generelt står DBU som organisation overfor en stor opgave.

- De kæmper mod en generel tendens, og så skal man overperforme.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Lars Berendt er bl.a. en af de skyldige i det dårlige forhold til pressen, som DBU ofte har. (Foto: Lars Poulsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen