130 fodboldbøller anholdt

De værste scener ved EM udspillede sig da polske og russiske fodboldfans gik bananas før mødet mellem de to lande.

Politiet i Warszawa måtte bruge tåregas, vandkanoner, gummikugler og peberspray under uroligheder og sammenstød forud for EM-opgøret mellem Polen og dets gamle fjende Rusland tirsdag aften.

Myndighederne oplyser, at omkring 130 fodboldtilhængere er blevet anholdt.

6000 politifolk på gaden
Opgøret mellem de to lande, der endte 1-1, havde på forhånd givet de polske myndigheder store problemer og blev betegnet som "den største sikkerhedsopgave nogensinde."

- Politiet har mobiliseret over 6000 mand til at opretholde lov og orden i forbindelse med kampen, lød det fra polititalsmanden Maciej Karczewski.

Samtidig var der mobiliseret forstærkninger i nærliggende byer.

Ingen dødsofre
Under urolighederne tirsdag aften var der forlydender om, at en russisk fan var blevet dræbt, men det viste sig ikke at passe. Dog blev mindst 10 mennesker blev såret under de voldelige sammenstød. Syv polakker, to russere og en tysker var blandt de sårede. De er alle uden for livsfare, oplyser myndighederne.

Polsk politi anvendte vandkanoner og tåregas mod de voldelige fodboldtilhængere, og politi med hunde og skydevåben fyldt med gummikugler omringede det store nationale stadion før kampen.

Urolighederne eskalerede, da polske fodboldtilhængere sendte fyrværkeri mod russiske fangrupper, som svarede igen ved at kaste med flasker.

- Vi er klar til at slås. Vi vinder 3-1, sagde en russisk tilskuer på vej ind mod stadion.

Bekymret premierminister
Omkring 12.000 russere var i Warszawa for at se kampen.

Den polske regering bekræfter, at politiopbuddet var større end normalt.

- Fulde fans efter kampen og i midten af byen ved midnat er det, som bekymrer os mest, siger premierminister Donald Tusk.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer