Olsen: Det hænger jo ikke sammen

Landstræneren undrer sig over, at spillerne skal have fri til U21-kvalifikationskampene, men ikke til selve slutrunden

Landstræneren på erkende, at klubberne har ultimativ magt, når det kommer til spillernes deltagelse i U-slutrunder. (Foto:Lars Poulsen)
Landstræneren på erkende, at klubberne har ultimativ magt, når det kommer til spillernes deltagelse i U-slutrunder. (Foto:Lars Poulsen)

Sent i går aftes stod det endegyldigt klart, at Simon Kjærs tyske klub Wolfsburg ikke vil lade den danske forsvarsspiller deltage i EM-slutrunden for U21- landshold, der spilles om mindre end to uger i Danmark.

Det ærgrer den danske A-landtræner, Morten Olsen, der samtidig har svært ved at se logikken i FIFA's regler på området.

- Danmark har jo kvalificeret sig til slutrunden automatisk. Men der er jo andre lande, hvor spillerne har været med til at kvalificere sig på datoer, hvor reglerne siger, at de skal frigives. Og når de så kommer til målstregen og skal være med i slutrunden, så kan de ikke få fri. Det hænger jo ikke sammen. Det samme problem vil opstå, hvis Danmark kvalificerer sig til OL i september måned: Spillerne kommer ikke med, for klubberne vil jo ikke give dem fri, siger Morten Olsen til ekstrabladet.dk

Landstræneren ser ikke nogen umiddelbar løsning på problemet.

- Det er hverken spillere eller forbund, der bestemmer. Klubberne står med den suværene beslutning. Der er lavet det kompromis, at klubberne ikke skal frigive spillerne til ungdomsslutrunder, og det må vi forholde os til, siger Morten Olsen.

Egoistisk Magath
Det var Wolfsburgs tyske træner, Felix Magath, der i sidste ende vendte tommelfingeren nedad og nægtede Simon Kjær deltagelse i slutrunden. Og det gjorde han uden at diskutere sagen med Morten Olsen, der ellers flere gange havde forsøgt at komme i kontakt med træneren.

- Han er sikkert et travlt menneske. Og som alle andre klubtrænere er han egoistisk mindet, til trods for at han selv har været topspiller. Han tænker på, at Wolfsburg har haft en dårlig sæson. Simon Kjær har måske haft nogle småproblemer med sin ankel og sin ryg, og han skal være med i forberedelserne til den kommende sæson fra den 25. juni, og så er den jo ikke længere, siger Morten Olsen til ekstrabladet.dk