Jeg stopper Ronaldo

Klubkammeraterne Ramos og Ronaldo i direkte krig, når slaget om den iberiske halvø skydes i gang i aften

Sergio Ramos er hoppet op på ryggen af Ronaldo for at fejre en scoring. I aften skal Ramos være på nakken af Ronaldo så han ikke scorer. (Foto: AP)
Sergio Ramos er hoppet op på ryggen af Ronaldo for at fejre en scoring. I aften skal Ramos være på nakken af Ronaldo så han ikke scorer. (Foto: AP)
CAPE TOWN (Ekstra Bladet): 17 skud – og kun ét i bulls-eye!

Det sidste i 7-0 sejren over Nordkorea.

Cristiano Ronaldo er godt nok blevet kåret til man of the match tre kampe i streg, men det er dæleme også en hæder, man kommer lettere til som blåstemplet, FIFA-anerkendt superstjerne end som hårdttacklende menigmand på venstre back.

Det har ikke været smørhårs-turnering - indtil nu. Ronaldo har ikke sat de accenter, man altid forventer af vaskekonens søn fra Madeira.

Men lur os om knægten ikke har tænkt sig at slå til i aften, når Portugal - turneringens bedste defensiv (!) med tre rene lagner i rap udfordrer storebror Spanien i et af de opgør, der har været forsvindende få af, når man tænker på, at de to lande trods alt deler grænse.

Nr. 2 mod nr. 3
32 landskampe -15 spanske sejre, fem portugisiske, 12 uafgjorte.

I aften mødes de for første gang i en slutrunde, de to nationer, der omtrent samtidig har været i stand til at transformere gamle klubholds-succeser over i nationalt regi takket være to kuld af verdens største talenter.

Verdens nummer to (Spanien) mod verdens nummer tre (Portugal). Det burde være varsel om et brag af en kamp, og der er ekstra krydderi i blandingen al den stund, at netop Ronaldo får en giftig direkte udfordring i kantspillet mod sin Real Madrid-makker Sergio Ramos.

Han ved bedre end nogen anden, hvad Cristiano Ronaldo er i stand til:

Nøgleduel
- Jeg glæder mig til at spille mod Cristiano og Pepe. Jeg er overbevist om, at en af nøgleduellerne i kampen bliver den, jeg får mod Ronaldo. Han er meget hurtig, stærk og eksplosiv selv med bolden ved fødderne.

- Min opgave bliver at forhindre ham i at modtage bolden, og i fællesskab skal vi forsøge at undgå, at han får et alt for stort rum at arbejde med bolden i, siger Sergio Ramos.

Det kunne jo tyde på en vis stilstand på den spanske højrekant, hvor netop Sergio Ramos ofte spiller en meget offensiv rolle.

- Portugal har et stærkt hold, og de ser ud til at være i topform. Vi håber til gengæld, at de problemer, vi startede VM med (0-1 mod Schweiz) nu er overstået - og at netop problemerne har gjort os til et stærkere hold, siger Sergio Ramos før det interne opgør med klubkammeraten.

0 kommentarer
Vis kommentarer