DBU: Vigtig dom for dansk fodbold

DBU glæder sig over, at "baneløberen" skal betale 900.000 kroner til unionen. Det er en vigtig dom for dansk fodbold, mener DBU.

Dansk Boldspil-Union (DBU) er rigtig godt tilfreds med, at København Byret har pålagt "baneløberen" at betale 900.000 kroner til unionen.

- Det er en ulykkelig sag, som har fået et principielt vigtigt udfald for dansk fodbold. Det er overordentligt vigtigt, at vi har fået rettens ord for, at det er forbundet med et væsentligt erstatningsansvar at afbryde en fodboldkamp og dermed ødelægge oplevelsen for et millionpublikum og samtidig påføre arrangøren et stort indtægtstab, siger DBU's kommunikationschef Lars Berendt.

DBU fik en stor bøde af det europæiske fodboldforbund på grund af episoden i 2007, hvor dommer Herbert Fandel blev overfaldet.

Desuden skulle Danmark spille sine to næste landskampe i Århus i stedet for i Parken, hvorved DBU ikke kunne sælge nær så mange billetter som normalt.

DBU gik efter at få 1,6 millioner kroner men retten barberede en del af beløbet af blandt andet med den begrundelse, at DBU ikke havde sørget for tilstrækkelig sikkerhed. Den vurdering er DBU dog uenig i.

- Derfor vil vi drøfte denne del af dommen i DBUs bestyrelse på lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere