Annonce:
Annonce:

Kommentar: Gaveregn i Brøndby

Søren Larsen kom på banen med en friskhed, der var befriende på en kedelig aften, konstaterer Ekstra Bladets fodboldredaktør efter onsdagens nederlag til Wales

En grå og kedelig aften i Brøndby med elendige præstationer over stort set hele linjen sluttede trist. Et boldtab fra debutant Mathias 'Zanka' Jørgensen endte hos Craig Bellamy, der med et forkølet skud fik fedtet bolden forbi Thomas Sørensen. (Foto: Lars Poulsen)
En grå og kedelig aften i Brøndby med elendige præstationer over stort set hele linjen sluttede trist. Et boldtab fra debutant Mathias 'Zanka' Jørgensen endte hos Craig Bellamy, der med et forkølet skud fik fedtet bolden forbi Thomas Sørensen. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

100 ÅR MED LANDSHOLDET har givet mange glæder. Også en del skuffelser. Den såkaldte jubilæumskamp falder med sikkerhed ind under den sidste kategori.

Og for de op mod 150 tidligere landsholdsspillere fra flere generationer, der inden kampen var mødt op til middag, blev snakken om de gode gamle dage med sikkerhed en del sjovere end det, de senere blev vidner til på grønsværen.

For det blev en langgaber på et atmosfære-forladt Brøndby Stadion.

En hektisk afslutning kunne ikke rette op på alt det kedelige, som var menuen forinden.

Her var tale om en venskabskamp i ordets bogstaveligste forstand. Med danskerne som de mest venlige. Forsvarsmæssigt blev der i hvert fald uddelt gaver i form af chancer på stribe.

Annonce:

SELV OM DE GÆSTENDE walisere viste venlighed ved at misbruge dem i 1. halvleg, endte John Toshacks tropper med at rejse hjem med en sejr. Godt for dem – og skidt for Danmark.

Men set i det store VM-perspektiv giver det mig ikke anledning til at bimle med alarmklokkerne, da næste afgørende opgave først er i marts.

Og den skal formentlig/forhåbentlig løses med et hold, der er forstærket markant på flere pladser.

For midt i tristessen skal man ikke glemme, at det kun var et forstærket B-landshold, der var i aktion i aftes. Og dem, der burde bære – Agger og Bendtner for eksempel – havde tydeligvis problemer med motivationen, ligesom de, der skulle gribe en chance for at slå igennem, holdt sig beskedent tilbage.

VI TABER ALDRIG venskabskampe i november – og det gør vi heller ikke denne gang, lød Morten Olsens melding før kampen.

Men det gjorde vi altså, og der blev på ingen måde bygget videre på det fundament af optimisme, der er skabt gennem de seneste måneder.

Til gengæld blev der leveret masser af alibibold – og et nyt bevis på, at man godt kan være god i Superligaen uden at slå til på landsholdet. Selv når modstanderne hører til i den blødere kategori.

Jeg havde eksempelvis ventet mig mere af FCK’s midtbaneduo Hjalte Nørregaard og Thomas Kristensen, ligesom Michael Krohn-Dehli også skuffede.

Annonce:

OVERORDNET VAR DET en kamp, som bekræftede, at vi er sårbare med hensyn til spillermaterialet. Mange normale stamspillere var fraværende, og vi må krydse fingre for, at folk som Laursen, Poulsen, Jensen, Tomasson og Jørgensen er tilbage i topform, når det bliver marts.

Derudover er der grund til at sende en kraftig opfordring til Søren Larsen. Denne herlige gut med det fantastiske gå-på-mod viste igen, at han er et landsholds-es.

HAN SCOREDE GODT NOK IKKE, men kom på banen fra 2. halvlegs start med en friskhed, der var befriende på en kedelig aften. Godt gået, når man tænker på, at han stort set ikke spiller i sin franske klub Toulouse.

Men det er bekymrende på langt sigt. For hvor længe kan det holde? Han kan altså ikke nøjes med at spille hveranden eller hver fjerde måned. Derfor kan jeg kun opfordre ham kraftigt til at bruge det kommende transfervindue til at finde nogle spillemæssige græsgange, hvor han ikke skal slide bænk eller tribune.

Jeg synes, at det er ærgerligt for både ham selv og landsholdet, hvis han ikke er skarp. For han kan blive en guldfugl i de resterende VM-kampe. Hver gang, han optræder i nationaldragten, viser han kvaliteter.

Annonce:

KLUB-PROBLEMATIKKEN er også gældende for Leon Andreasen. Mens Søren Larsen ignorerede manglende kamptid, var det ikke tilfældet for eks-AGF’eren. Han kom også på banen fra 2. halvlegs start og udstillede på næsten alle områder sine øjeblikkelige mangler.

Derfor kan jeg kun gentage en tidligere opfordring: Find dig en ny klub fra årsskiftet. Ellers bliver du fortid på landsholdet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: