Maradona håner engelsk VM-triumf

Diego Maradona har erklæret krig mod englænderne ved at sige, at de vandt VM i 1966 på et mål, der aldrig skulle have været godkendt. Se video og bedøm selv

Så langt var bolden fra stregen, da Geoff Hurst scorede til 3-2 for England i VM-finalen i 1966. (Foto: AP)
Så langt var bolden fra stregen, da Geoff Hurst scorede til 3-2 for England i VM-finalen i 1966. (Foto: AP)

Forud for Argentinas landskamp mod Skotland i Glasgow har sydamerikanernes nye træner, Diego Maradona, på ny modtaget kritik for sin scoring med hånden mod England ved VM i 1986.

Skotterne assistenttræner, den tidligere engelske landsholdsspiller Terry Butcher, siger således, at han aldrig kan tilgive Maradona for hans 'Guds hånd'.

Nu skyder den lille argentiner dog igen - og det med tungt skyts mod englænderne. England vandt simpelthen VM i 1966 på et mål, hvor bolden aldrig var over stregen, siger Maradona ifølge Daily Mail.

Den argentinske landstræner hentyder selvfølgelig til Geoff Hursts mål til 3-2 i VM-finalen på Wembley mod Vesttyskland. Et mål, som blev scoret i den forlængede spilletid og reelt afgjorde kampen om VM-trofæet. Kampen sluttede 4-2 efter endnu et Hurst-mål kort før tid.

- Det er urimeligt, at England gør sig til dommer over mig, når de så åbenlyst vandt VM på et mål, som aldrig var over stregen, sagde Maradona på tirsdagens pressemøde i Glasgow og viste med hænderne, at bolden var en halv meter fra at være i mål.

Se Hursts mål i nedenstående video og bedøm selv.