Annonce:
Annonce:

Kommentar: Den glade landstræner

Ekstra Bladets fodboldredaktør ser gerne, at en ellers tilfreds Morten Olsen forsøger sig med angrebskonstallationen Nicklas Bendter/Søren Larsen mod Wales

Landsholdsåret har været en succes, siger Morten Olsen efter en sæson, hvor kun en enkelt kamp er tabt. (Foto: Lars Poulsen)
Landsholdsåret har været en succes, siger Morten Olsen efter en sæson, hvor kun en enkelt kamp er tabt. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold
Udenfor piskede regnen under en mørk og trist novemberhimmel - et vejrlig, der indbød til depressive tanker og sortsyn.

Men det påvirkede i hvert fald ikke Morten Olsen indenfor i det varme rum på Hotel Marienlyst i Helsingør. Han havde ikke svært ved at finde lyspunkter og afleverede både startopstilling samt store buketter af roser til sine spillere som optakt til årets sidste landskamp.

Landstræneren efterlod ingen tvivl om, at han betragter 2008 som en entydig succes, fordi kun en enkelt kamp er tabt - opgøret mod Spaniens europamestre. Og han udtrykte stensikker tro på, at året ville blive afsluttet med en ny succes-oplevelse i aftenens kamp mod Wales i Brøndby, selv om en stribe af de normale stamspillere ikke er med på grund af skader.

Jeg tager gerne del i en del af optimismen, men vil også gerne erindre om, at det hele havde set noget mere depressivt ud, hvis det ikke havde været for et par gyldne overtidsminutter på en varm septemberaften i Portugal.

Men sådan er fodbold. Stolpe ind - eller stolpe ud.

For mig er det væsentligt, at landsholdet har sikret sig et godt VM-udgangspunkt til 2009 - også selv om der er plads til forbedringer. Det illustreres ganske godt af den vurdering, som Ekstra Bladet på de næste sider giver af de 42 spillere, Morten Olsen har brugt i årets løb.

Det er dog et stort plus, at flere og flere Superliga-spillere viser, at de kan svinge sig op på det nødvendige niveau, men til gengæld er det et minus, at Danmark i øjeblikket har så få, der spiller med på første klasse i det daglige.

Det gør sårbarheden stor, når vi skal møde de bedste.

I fraværet af mange normalt faste trumfer tvinges Morten Olsen for alvor til at afprøve folk fra Superligaen. Og jeg synes, at han har blandet sine kort fornuftigt og udnytter det kendskab, som mange af spillerne har til hinanden fra klubholdet.

Udgangspunktet for FCK’s succes udspringer bl.a. fra et velfungerende maskinrum, ligesom Thomas Rasmussen og har vist forrygende dagsform i Brøndby.

Tilbage står en opfordring til undervejs også at afprøve Søren Larsen/Nicklas Bendtner som makkerpar i front, ligesom jeg gerne vil se Leon Andreasen på den centrale midtbane, ligesom jeg endnu engang vil opfordre Leon til at finde nye græsgange klubmæssigt snarest.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: