Kommentar: Problemet Leon

Leon, du skal finde dig en klub, hvor du kommer til at spille, når transfervinduet åbner igen til januar, skriver Ekstra Bladets fodboldredaktør

Landsholdet har brug for en Leon Andreasen, der spiller regelmæssigt på sit klubhold. Det er ikke tilfældet i Fulham. (Foto: Lars Poulsen)
Landsholdet har brug for en Leon Andreasen, der spiller regelmæssigt på sit klubhold. Det er ikke tilfældet i Fulham. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen har stor tålmodighed i forhold til visse spillere, selv om de stort set ikke er i aktion i deres klubber. Dem, han tror på, får endda meget lang snor –  som f.eks. Niclas Jensen.

Aktuelt kan man rette fokus mod flere, men mest iøjnefaldende og problematisk for mig er Leon Andreasens situation.

Sølle ti Premiere League-minutter har han spillet for Fulham i dette efterår. Hvilket er skidt, når man ved, at han er en spiller med potentiale til at blive bærende landsholdskraft af samme kaliber –  eller næsten samme –  som Nicklas Bendtner og Daniel Agger allerede er blevet det.

Men det betinger altså, at han hurtigst muligt kommer ud af det klubmørke, som han befinder sig i. Han har en alder, hvor han skal udvikle sig –  og det gør man altså ikke ved at være bænkevarmer i en middelmådig engelsk klub med en manager, der ikke tror på ham.

Derfor er det relevant for Morten Olsen at bruge samlingen i forbindelse med Wales-kampen til at aflevere et klart budskab til eks-AGF’eren:

Leon, du skal finde dig en klub, hvor du kommer til at spille, når transfervinduet åbner igen til januar. Ellers er du ikke inde i billede til de opgaver, der venter i foråret 2009.

Jeg er ikke i tvivl om, at det også er det, Leon Andreasen helst vil. Han forsøgte at komme væk allerede i sommerpausen, men det glippede. Prisen er, at han nu har spildt et halvt år, og det må bare ikke fortsætte.

Så begynder det nemlig at blive regulært hasardspil med fremtidsmulighederne. Og et vink med en vognstang fra Olsen kan være med til at forstærke den klubjagt, som Andreasens rådgivere forhåbentlig allerede er i gang med, så de finder en optimal løsning.

Der er ganske enkelt ikke råd til en ny svipser. Fulham-kikset kommer efter en tid i Werder Bremen, der heller ikke blev nogen succes. Derfor er der brug for en fuldtræffer, hvis han ikke skal havne i en gryde med de talenter, der aldrig slog igennem.

Forhåbentlig bliver det ikke sidste gang, at vi mod waliserne ser ham i landsholdssammenhæng, hvor Morten Olsen har udtaget en spændende trup. Testen af Patrick Mtiliga er interessant, og det er fint, at han også lader Ken Ilsø snuse til atmosfæren i truppen. For han er en mand, der kan blive til noget stort.