Danmark mosede Malta

I en overbevisende opvisning i offensiv fodbold viste fodboldlandsholdet, at det er i stand til at vinde på eget græs - selv uden Bendtner og Tomasson

Søren Larsen var dagens mand i skysovs med to scoringer mod Malta. (Foto: Thomas Wilmann)
Søren Larsen var dagens mand i skysovs med to scoringer mod Malta. (Foto: Thomas Wilmann)

Danmark lagde sig lørdag aften i spidsen af VM-kvalifikationsgruppe 1.

Det skete som følge af 3-0-sejren over Malta, mens de andre resultater i gruppen artede sig således, at Danmark har høstet flest point indtil videre.

I Parken var det danske hold klart bedst, i en kamp der ikke på noget tidspunkt var tæt.

Fra starten var danskerne totalt dominerede. Især i de første 25 minutter gav danskerne Malta en alvorlig omgang undervisning i offensiv fodbold. De to danske backs Kasper Bøgelund og Thomas Rasmussen angreb igen og igen, og Danmark fik lagt alt det pres på de maltesiske backs, som holdet havde håbet på før kampen.

Hurtig scoring
Efter ni minutter bar presset frugt - Daniel Jensen spillede Søren Larsen fri med noget, der lignede en fodparade. Angriberen fra Toulouse gled smart bolden forbi målmanden og over stregen i det lange hjørne. Dermed var Søren Larsen inde i den gammelkendte rolle som dansk målscorer.

Kort efter var Larsen lige ved at gøre det til 2-0. Et godt fladt indlæg fra Bøgelund i højresiden fandt Søren Larsen helt fri foran mål. Den lange angriber var uheldig og sendte bolden lige forbi stolpen. Fem minutter senere gjorde Bøgelund det igen - denne gang var det Kahlenberg, der blev spillet fri efter et fladt indlæg. En noget svag afslutning gjorde, at danskerne ikke førte yderligere.

Straffespark
Daniel Agger blev efter 28 minutter omklamret efter et hjørnespark fra højre side. Dommeren fløjtede til straffespark, som Agger selv stensikkert satte ind. Han sendte målmanden til den højre og lagde bolden stille og roligt til højre.

Det var et lyspunkt for Danmark, der ellers havde lullet sig ind i Maltas lave tempo.

Anden halvleg var næsten ikke kommet i gang, før Bøgelund fortsatte de fine takter. Han kom godt til baglinjen, og med et klassisk Brian Laudrup move chippede han bolden over forsvarene til en helt fri Søren Larsen, der ved den bagerste stolpe headede bolden i mål.

Agger og Poulsen burde have gjort det til fire nu kort efter, men to gode redninger af den maltesiske målmand stoppede dem.

Mål annulleret
Efter 55 minutter fandt en ellers lidt usynlig Morten Nordstrand Rommedahl i dybden. Han centrede bolden, men Søren Larsen tå, var lige nøjagtig ikke lang nok til at nå fremlægningen.

Poulsen fandt med en fremragende aflevering Rommedahl, men målet blev annulleret for off side. Umiddelbart så det ud til, at Rommedahls hurtighed snød linjevogteren

Efter 76 minutter blev Søren Larsen skiftet ud efter to mål og en godkendt indsats. I stedet valgte Olsen at sætte Morten 'Duncan' Rasmussen på banen til dennes debut.

En god kamp af det danske landshold, der med et par ekstra scoringer ville have været helt oppe og støde i parykken.