Spaniere adlyder FIFA

Det spanske fodboldforbund har besluttet sig for ikke at fremskynde valget af en ny bestyrelse, selv om regeringen kræver det. Dermed undgås en FIFA-lockout

Xabi Alonso, David Villa og resten af det spanske landshold kan nu ånde lettet op. FIFA har droppet sine krav. (Foto: AP)
Xabi Alonso, David Villa og resten af det spanske landshold kan nu ånde lettet op. FIFA har droppet sine krav. (Foto: AP)

Som en lus mellem to negle har præsidenten for det spanske fodboldforbund, Angel Maria Villar, skullet forsøge at undgå at blive klemt af enten sin egen regering eller det internationale fodboldforbund FIFA.

Balladen er opstået, fordi den spanske regering har krævet omgående nyvalg til bestyrelserne i alle de idrætsforbund for hvem det ikke lykkedes at kvalificere sig til OL.

Det vil FIFA imidlertid ikke finde sig i, fordi man kræver, at de nationale forbund er uafhængige af regeringers indblanding. Derfor truede FIFA-præsident Sepp Blatter med at udelukke Spanien fra EM, men den trussel bliver der ikke noget af.

Villar og det spanske forbund har nemlig besluttet sig for at stå fast og først at afholde valg, når den nuværende valgperiode formelt udløber 26. november.

- Selv om vi også fortsat agter at overholde landets love, så må vi også følge fodboldens egne regler, siger Angel Maria Villar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller