Martin Jørgensen: Det var svært

FODBOLD: En god ven har fået Martin Jørgensen til at tro på sig selv og sin karriere

Han er kendt for at være den altid smilende fyr, der har en frisk bemærkning på læben, men fodboldkarrieren har ikke været lutter lagkage for landsholdsspilleren Martin Jørgensen.

- Det har nogle gange været svært, når jeg har siddet udenfor med endnu en skade, erkender Martin Jørgensen.

- Jeg har prøvet at undgå at ærgre mig alt for meget, men det var først, da jeg kom i forbindelse med en god ven fra Kaospiloterne i Århus sidste år, at jeg begyndte at fokusere på de rigtige ting og ikke lade mig gå på af alt muligt andet.

Martin Jørgensens ven hedder René Bech. De to taler ofte sammen, og det skal de også gøre inden kampen mod Rumænien på onsdag.

- Han har fået mig til at tro på, at jeg er god.

DEBUT I GLASGOW
- Lige efter vi startede vores samtaler sidste år, scorede jeg tre mål i træk for Udinese, og da fik jeg troen på mig selv tilbage.

- Nu håber jeg, at René kan hjælpe mig til at score mod rumænerne.

Martin Jørgensen fik sit gennembrud i AGF, inden han for syv år siden skiftede til den italienske klub Udinese.

Han debuterede på landsholdet 25. marts 1998 sammen med René Henriksen, da Danmark vandt 1-0 over Skotland i Glasgow på et mål af Brian Laudrup.

Han kom med til VM i Frankrig samme år, hvor han var på banen i de fem danske kampe mod Saudi-Arabien, Sydafrika, Frankrig, Nigeria og Brasilien.

Det var mod Brasilien, at han scorede sit første mål i landsholdstrøjen, da han bragte Danmark foran 1-0 i kampen, der endte 3-2 til brasilianerne.

LAUDRUP KAN INGEN AFLØSE
- Dengang spillede jeg sammen med Brian og Michael Laudrup, der begge stoppede på landsholdet efter det VM. Jeg ville gerne have spillet sammen med dem i flere år, men det skete desværre ikke.

- Lige efter VM i Frankrig blev jeg gjort til arvtager efter Laudruperne, men det kan ingen gøre.

Alt så lyst og lykkeligt ud for Martin Jørgensen, indtil han skulle i gang med sæsonen 1999/2000 i den italienske serie A.

- Da blev jeg skadet, og uheldene har stort set forfulgt mig, lige indtil vi skulle i gang med optakten til denne sæson. Jeg var aldrig 100 procent på toppen, og det gik ud over mit humør.

- Jeg gik glip af en masse kampe for klubben, men selv om jeg var skadet, blev jeg udtaget til den danske trup til EM i Holland/Belgien i 2000.

- Vi tabte alle tre kampe mod Frankrig, Holland og Tjekkiet. Jeg kom på banen i de sidste 20 minutter i vores første kamp mod Frankrig, som vi tabte 3-0, men jeg føler ikke, at jeg rigtigt har været med til en EM-slutrunde.

PÅ TOPPEN IGEN
- Det er første gang i fem år, at jeg har kunne træne med under hele opstarten i Udinese, og nu føler jeg mig på toppen igen.

- Jeg har via min ven lært at koncentrere mig på og uden for banen, og det skulle gerne gøre mig til en stærkere person.

- Min ambition for denne sæson er, at jeg kan være med i alle Udineses 34 kampe i serie A, at vi kan komme langt i UEFA Cup'en, og at jeg kan være med til at spille Danmark til EM i Portugal.

- Jeg føler ikke, jeg rigtigt var med ved EM i 2000, så hvis vi kommer til Portugal, betragter jeg den slutrunde som min første i EM-sammenhæng.

Martin Jørgensen var med ved VM i Japan og Sydkorea sidste år. Nu går han efter Portugal, og han kan tage et kæmpe skridt på onsdag, hvis han kan være med til at sikre en dansk sejr over rumænerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde