Skuffende 0-0 i Parken

FODBOLD: Trods mange forsøg og et passivt nordirsk modspil lykkedes det ikke for det danske landshold at vinde EM-kvalifikationskampen

Morten Olsen i sekunderne efter 0-0 kampen mod Nordirland. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen i sekunderne efter 0-0 kampen mod Nordirland. (Foto: Lars Poulsen)

Det var en bister Morten Olsen, der overværede EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Irland. Et ikke overbevisende spil fra det danske hold prægede det meste af de 90 minutter på det nyindkøbte græstæppe i Parken.

Første halvleg bød på flere chancer for det danske hold, og bolden var på danske fødder det meste af halvlegen. Alligevel lykkedes det aldrig at få sendt den helt ind mellem målstolperne. Trods godt spil fra især Martin Jørgensen og Daniel Agger endte første halvleg uafgjort.

Anden halvleg bød også på flere dødbolde og fodfejl end overbevisende afleveringer. At Løvenkrands blev skiftet ud med Claus Jensen hjalp ikke stort på spændingen.

Udskiftninger gjorde ingen forskel
Ligesom i første halvleg forsøgte Thomas Kahlenberg og Martin Jørgensen sig med flere satsninger, men ingen af dem endte i nordirerenes net. En enkelt gang leverede Christian Poulsen et præcist skud, der kunne være endt som en scoring. Men Maik Taylor fangede den på stregen, og scoringen forblev en uopnået drøm.

I 66. minut måtte Thomas Sørensen udgå med en skadet skulder, og Jesper Christiansen overtog målvogteriet, der dog ikke bød på overarbejde for den danske målmand.

Midt i anden halvleg skiftede landstræneren Niclas Jensen ud med den kun 18-årige Nicklas Bendtner, der dermed fik en chance i sin tredje kamp for det danske landshold. Heller ikke han formåede dog at bringe Danmark til en sejr, og kampen sluttede i et skuffende 0-0.

Med resultatet har Danmark fire point efter to kampe i gruppespillet. Onsdag møder Danmark på udebane Liechtenstein.