Pierre-Emile: Vi ramte ikke engang toppen

Optimismen buldrer derudad på et U19-landshold, der lammetævede Tyskland 4-1 – men sagtens kan spille bedre, siger den 17-årige dobbelte målscorer

Pierre-Emile Højbjerg i selskab med Patrick Olsen (til venstre) og Andreas Christensen (i midten). Olsen og Christensen var ikke med i storsejren torsdag aften. (Foto: Henrik Schou)
Pierre-Emile Højbjerg i selskab med Patrick Olsen (til venstre) og Andreas Christensen (i midten). Olsen og Christensen var ikke med i storsejren torsdag aften. (Foto: Henrik Schou)

Der er rift om blot 17-årige Pierre-Emile Højbjerg, der kun i al hast lige får hilst på familien på den anden siden af banden – inden turneen til tre-fire kamerahold og et mindre kobbel skriverkarle fortsætter.

- Der er en del hype, der er rigtigt, men det går mig ikke så meget på, og nu er jeg også i München, hvor jeg er en af de helt små drenge, så der bliver heller ikke skrevet så meget om mig. Fordi jeg til hverdag omgås så store stjerner. Jeg har ikke en lampe oppe i hovedet for hver meter, jeg går.

- Det er ikke pressen, jeg spiller for. Jeg kommer her og spiller med mine holdkammerater, mine venner, jeg spiller for det, jeg har på brystet – og jeg spiller, fordi det er sjovt. Det er også det vigtigste for mig, siger den dobbelte målscorer, der såmænd også kan notere sig for en assist ved Zohores scoring til 4-1.

Se også: Flot dansk U19-sejr over Tyskland

- Jeg tør godt sige, jeg er stolt af det, jeg indtil videre har opnået. Men samtidig vil jeg jo noget mere – så det er ikke fordi, jeg stiller mig tilfreds. Det er bare lige startet, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Det ER en sjov aften – sådan er det nemlig tit, når Tyskland får prygl. Specielt for en knøs, der til hverdag knokler i Bayern…

- Det er meget sjovt, for jeg har jo en af holdkammeraterne fra Bayern på det tyske hold, så det var meget sjovt at slå dem – men vi kan slå alle, det tør jeg godt sige. Men jeg står lidt med en sjov følelse, for vi slår godt nok Tyskland med 4-1 – og et eller andet sted er vi ikke helt tilfredse. Selvfølgelig er vi pisse-stolte over sejren, men vi har nogle ting, vi skal arbejde med. Så det er jo kun positivt, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Se også: Ajax-scout: Lucas Andersen bliver et hit

- Hvor langt kan I nå?

- Det må tiden jo vise. Men jeg ved i hvert fald, at når vi når top-niveau, så kan vi slå alle. Vi spiller rigtig godt i dag, men jeg tror ikke, vi rammer det højeste af, hvad vi kan levere. Så vi har mere at vise frem.

Danmark spiller den kommende uge tre kampe i Portugal mod Tjekkiet, Bulgarien og værtsnationen. Vinderen af gruppen kvalificerer sig til U19-EM.

0 kommentarer
Vis kommentarer