Anføreren stopper efter 210 landskampe

Katrine S. Pedersen stopper på det danske kvindelandshold - på grund af lykkelige omstændigheder

Katrine S. Pedersen er nomineret i kategorien Årets Fodboldspiller ved Dansk Fodbold Award på mandag sammen med Mia Brogaard, Mariann Gajhede Knudsen og Pernille Harder. (Foto: AP/Veli-Matti Parkkinen)
Katrine S. Pedersen er nomineret i kategorien Årets Fodboldspiller ved Dansk Fodbold Award på mandag sammen med Mia Brogaard, Mariann Gajhede Knudsen og Pernille Harder. (Foto: AP/Veli-Matti Parkkinen)

210 landskampe.

Så mange er det blevet til for 36-årige Katrine S. Pedersen, men nu siger den danske landsholdsanfører også stop på landsholdet - på grund af lykkelige omstændigheder.

- Jeg skulle selvfølgelig slutte på et tidspunkt, men der er jo aldrig noget godt tidspunkt. Det er selvfølgelig en trist beslutning, fordi jeg elsker sporten og det at spille fodbold - det har været så stor en del af mit liv i rigtig mange år. Men jeg er 36 år, og det føles rigtigt at stoppe nu. Jeg vil gerne prioritere at få en familie. Så selv om det er trist, er det jo også en glædelig situation for mig, siger Katrine S. Pedersen til Dansk Boldspil Unions hjemmeside.

Se også: EM: To danske kvinder med på All Star-hold

I næsten to fulde årtier har hun været en del af det danske kvindelandshold, idet hun debuterede som 17-årig tilbage i september 1994 mod Holland, mens det første af hendes ni landskampmål faldt året efter mod Portugal.

- Det er i år min 20. sæson med landsholdet - og det er jeg sindssygt stolt af! Både over, hvad jeg har præsteret, og hvad fodbolden har beriget mit liv med, siger Katrine S. Pedersen.

Se også: EM-kvinderne hittede hos seerne

Hendes sidste kamp på landsholdet blev EM-semifinalen i juli i Sverige, da Danmark tabte i straffesparks-konkurrence mod Norge - hvor hun i øvrigt bor og spiller for klubben Stabæk. Danmark vandt dermed EM-bronze, og Katrine S. Pedersen kom samtidig på UEFA's allstar-hold efter turneringen.

- EM i Sverige var en helt fantastisk oplevelse - og en oplevelse som alle jo har lyst til at opleve igen. Jeg er rigtig glad for at slutte med et godt EM og medaljer Jeg elsker jo at vinde - men det er glæden ved sporten, jeg elsker, der har drevet mig til at nå så langt, som jeg har.

Med sine 210 landskampe er hun spilleren med flest kampe nogensinde på det danske landshold, og hun udelukker ikke en fremtid med fodbolden.

- Nej, det har været og vil altid være en stor del af mit liv, og jeg føler mig ikke færdig med fodbolden. Det kan jo være, at jeg finder ud af, at den næstbedste ting i livet er, at stå på sidelinjen, siger hun til DBU's hjemmeside.

Se også: Dansk nedtur efter ny straffe-gyser

Ny anfører på landsholdet bliver Line Røddik.

- Det er en utrolig stor ære for mig at blive anfører for det danske kvindelandshold, og det bliver nogle store sko at skulle udfylde efter Katrine. Men samtidig ser jeg også meget frem til at skulle tage det ansvar, som følger med, siger Line Røddik.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere