Bayern-dansker: Modgang en del af fodbold

Pierre Emile Højbjerg har haft skadesproblemer i denne sæson, men hvis man ikke kan klare den slags modgang, skal man ikke spille fodbold, mener han

Pierre Emile Højbjerg i aktion for U21-landsholdet. (Foto: Henrik Schou)
Pierre Emile Højbjerg i aktion for U21-landsholdet. (Foto: Henrik Schou)

Der var lagt op til en mindre gennembrudssæson for Pierre Emile Højbjerg i Bayern München før sæsonen. Han fik to Bundesliga-indhop i sidste sæson, og alt pegede på en rivende udvikling.

Men konkurrencen på Bayerns centrale midtbane har været næste umenneskelig hårdt, og samtidig løb den 18-årige dansker ind i en skade, der holdt ham ude i to måneder. Den slags skal man dog kunne kapere.

- Det er også en del af den her verden, at det ikke går godt hver gang. Hvis du ikke kan stå imod det, så tror jeg heller ikke, du skal være i den her verden. Men det handler om at sige til sig selv 'okay, tilbage til basis,' og så hver eneste dag arbejde stenhårdt og så tage den derfra, siger han til de fremmødte journalister ved U/21-landsholdets træning.

- Du kan ikke hver dag score tre mål, eller hvad man nu gør, når det kører godt for en. Det, som man altid kan gøre, er at presse sig selv til det yderste. Og det mener jeg er min basis. Hvis det ikke kører, så må man gå tilbage og tage fat i snorene og hive derfra.

Han har været skadesfri siden slutningen af september, og formen er i klar bedring. Selv mener han, at han så småt nærmer sig det niveau, som han gerne vil være på.

- Det har gået lidt op og ned. To uger går det godt, så går det ikke så godt i en uge, og så går det godt igen i to uger, og så lige pludselig ved du ikke, hvad der sker igen. Men langsomt er jeg begyndt at finde mig selv, både i hovedet og nede i kroppen.

Han har dog svært ved at sige præcis, hvor tæt han er på spilletid i Bundesligaen. Midtbanemotoren Bastian Schweinsteiger er skadet i øjeblikket, og det gør alt andet lige vejen mod holdet kortere for Højbjerg.

En udlejning og dermed fast spilletid kunne også være en mulighed, fortæller han, men det er ikke nogen nødvendighed. Han mener, at han bliver matchet rigtig fint i den daglige træning.

- Om det er nok i at træne fem gange om ugen med nogle af de bedste spillere i verden? Når du er 18 år og stadig kan spille U/19-fodbold og træner med et af de bedste hold i verden? Jeg synes, det går meget godt, ja.

Næste chance for spilletid er med det danske U/21-landshold, der på fredag møder Bulgarien og tirsdag møder Andorra i EM-kvalifikationen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere