Succes-Kjær: Drømmer om storklubber

Simon Kjær er kommet flyvende start på sin karriere i fransk fodbold hos Lille, men drømmer også om en dag at komme til en rigtig storklub

Simon Kjær er lykkelig for sin tilværelse i Lille. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Simon Kjær er lykkelig for sin tilværelse i Lille. (Foto: Jacob Ehrbahn)

At sige Simon Kjær er kommet godt for start i sin nye franske klub Lille er mildt sagt en underdrivelse.

For siden Simon Kjær i sommer skiftede Bundesliga-bænken i Wolfsburg ud med en fast startplads i den franske liga, er roserne haglet ned over danskeren.

Lille har kun lukket fire mål ind i 13 kampe, og Simon Kjær er blevet udtaget til ugens hold de seneste fire spillerunder.

Og ikke nok med det. Den anerkendte sportsavis L'Équipe, har vurderet at Simon Kjær har været den tredjebedste spiller hidtil i den franske liga.

Simon Kjær er dog heller ikke i tvivl om, at han har fundet fodboldlykken i Lille

- En gang i mellem går det op i en højere enhed. Jeg spiller på et hold, der arbejder stenhårdt, og som ved hvad de vil, fortæller Simon Kjær til Ekstra Bladet

- Jeg synes selvfølgelig, at det går rigtig godt, og det synes jeg også, at jeg skal tage med mig, og jeg nyder den situation.

Se også: Mere succes for Simon Kjær

Man kunne frygte, at Simon Kjærs udvikling ville gå i stå i den franske liga, som på papiret er væsentlige svagere end den tyske og italienske, hvor han spillede tidligere i karrieren. Men det mener Simon Kjær langtfra er tilfældet.

- Jeg er ikke blevet en dårligere fodboldspiller, siden jeg startede (i Lille red.). Man udvikler sig hele tiden. Jeg er 24, så jeg har stadig masser af tid til at udvikle mig, fortæller han

Simon Kjær tror da også på, at han kan blive endnu bedre, end han er nu. Og drømmescenariet er, til trods for at der allerede har været bump på vejen, at komme til en europæisk storklub.

- Drømmene er selvfølgelig også at bygge det videre og tage næste skridt. Om jeg en dag skal videre for Lille, til en større klub, er der kun en der kan afgøre, og det er mig selv med mine præstationer på banen, fortæller han.

Se også: Simon Kjær: Vi rider på en bølge lige nu

Lige nu går det godt, men Kjær er klar over, at der ikke skal mange dårlige indsatser til at dryppe malurt i succesbægeret

- Jeg ved også, at jeg skal blive ved at træne hårdt og levere i kampene. For hvis man spiller en dårlig kamp næste gang, så kommer man lidt ned på jorden igen.

På fredag skal han forsøge at tage sit gode spil med fra klubholdet, når landsholdet tager i mod Norge på MCH Arena i Herning. Simon Kjær har ikke spillet på landsholdet siden kvalifikationskampen på Malta, hvor han blev heftigt kritiseret efterfølgende.

De seneste tre landskampe har han derfor måtte se fra bænken. Derfor er han sulten for at genvinde sin plads, for lige nu har han stor tror på egne evner.

- Alle vil spille. Det er sundt med konkurrence, men selvfølgelig er man skuffet, når man sidder på bænken.

- Jeg kommer selvfølgelig med en masse optimisme, glæde og tro på tingene, Så det håber jeg selvfølgelig, at jeg kan overføre, men jeg føler ikke som sådan, at jeg har noget at bevise, afslutter han

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere