Norge vil spille som Brasilien

- Jeg ser en ændring i den måde, som Norge gerne vil spille fodbold på, forklarer Morten Olsen

Norges fodboldstil har ændret sig. (Foto: AP)
Norges fodboldstil har ændret sig. (Foto: AP)

Nu rabler det da fuldstændig for landstræner Morten Olsen, vil den kvikke læser mene, når han begynder at drage fodboldmæssige sammenligninger mellem Norge og Brasilien.

To diametrale modsætninger i spilopfattelse og spillestil, men landstræneren havde alligevel en pointe med sit budskab om, at Norge vil spille ligesom næste års VM-værter – Brasilien.

- Jeg forstår godt, at mange danskere har sat norsk fodbold i et bur. De fejlede også i VM-kvalifikationen.

- Men jeg ser alligevel en ændring i den måde, som de er begyndt at spille på.

- Norge og Brasilien rimer ikke så godt sammen. Men de spiller på en anden måde efter de har skiftet landstræner. De forsøger nu at spille som Brasilien. I hvert fald systemmæssigt, siger Morten Olsen forud for testlandskampen fredag aften mellem Danmark og Norge i Herning.

Se også: Simon Kjær kommer hjem

Landstræneren mener, at det er vigtigt som landshold at finde sin egen måde at vinde fodboldkampe på. Den gamle model med fodbold i tredje sals højde er tilsyneladende død efter Egil Drillo Olsens farvel til landstrænerposten.

- Jeg tror ikke, at man kan forsvare sig til at få et resultat. Derfor var det også synd, at Åge Hareide ikke fik længere tid som landstræner for Norge. Han ville noget andet. Jeg tror, det er vigtigt, at man holder fast i det, du tror på. Tydeligheden er vigtigst, mener Morten Olsen.

Se også: Morten Olsen før Norge: Det er slut med at teste spillere

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere