Talenterne fastholder førsteplads

Danmark var i problemer på udebane mod Bulgarien, men det unge danske hold fik alligevel hevet en sejr hjem.

Jannik Vestergaard og Yussuf Poulsen spillede hovedroller i det danske U21-landsholds 3-2-sejr over Bulgarien. (Foto: Polfoto)
Jannik Vestergaard og Yussuf Poulsen spillede hovedroller i det danske U21-landsholds 3-2-sejr over Bulgarien. (Foto: Polfoto)

Det danske U21-landshold i fodbold holder fast i førstepladsen i sin EM-kvalifikationsgruppe efter en 3-2 sejr ude over Bulgarien.

Mandag blev U21-landstræner Jess Thorup tildelt prisen som årets træner i Danmark, og fredag var han for første gang i aktion, siden han blev tildelt titlen.

Træneren havde blandt andet sat Chelseas Andreas Christensen og Bayern Münchens Pierre-Emile Højbjerg i startopstillingen på henholdsvis 17 og 18 år, hvor særligt sidstnævnte viste sit værd.

Se også: USA ville kapre dansk landsholdsspiller

Efterfølgende var træner Jess Thorup også meget tilfreds med resultatet.

- Det er et fantastisk resultat for os. Det er anden gang i træk, vi vinder på udebane, og måden, vi vinder på, er endnu mere glædelig.

- Jeg synes, vi er et bedre hold. De har store individualister, blandt andet havde de hevet årets spiller fra sidste år fra deres A-landshold ned.

- Så de vidste godt, at det var sidste chance for dem. Det var en stor præstation af gutterne, siger Jess Thorup ifølge DBU's hjemmeside.

Med sejren beholder Danmark føringen i kvalifikationsgruppen, hvor de er et enkelt point foran Rusland, der tidligere på dagen slog Slovenien på et mål i overtiden.

Selv om danskerne skulle ende med at vinde gruppen, er holdet ikke sikret deltagelse ved den kommende EM-slutrunde.

De 10 gruppevindere samt de fire bedste toere skal spille playoff-kampe mod hinanden om at nå slutrunden. De syv samlede vindere af de opgør kvalificerer sig til U21-EM i Tjekkiet i 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere