Boilesen blev matchvinder

Nicolai Boilesen scorede sit første landskampsmål, da han blev matchvinder i 2-1-sejren over Norge efter en trist kamp i Herning

Nicolai Boilesen fik en krammer af Nicolai Jørgensen, da han blev matchvinder med sin sene scoring til 2-1. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Boilesen fik en krammer af Nicolai Jørgensen, da han blev matchvinder med sin sene scoring til 2-1. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Danmark fik fortjent belønning for en opløftende anden halvleg, da Nicolai Boilesen i kampens døende minutter blev matchvinder med et hovedstød. Et mål skabt af den tidligere gæstearbejder i Norge, Rosenborg-udskuddet Peter Ankersen, der elegant snoede sig gennem det norske forsvar og fandt den totalt udækkede Boilesen ved bageste stolpe.

Det så ellers ud til at Norge havde snydt de rød-hvide for en god afslutning på landskampåret, efter at den tidligere OB-spiller Marcus Pedersen efter 78 minutter udlignede til 1-1, da den senere matchvinder Boilesen snorkede på en lang fremlægning.

Udligningen kom på et ondt tidspunkt for Danmark, der havde kontrolleret begivenhederne efter pausen anført af et Supeliga-drevet kollektiv, hvor Casper Sloth og Peter Ankersen især faldt i øjnene.

Se også: Talenterne fastholder førsteplads

Men dybest set kunne der ikke indvendes noget mod at Norge scorede på et tidspunkt, hvor Danmark ellers gjorde det godt. For nordmændene havde oplevet præcis det modsatte i første halvleg. Gæsterne var bedst i første omgang, hvor Danmark forfaldt til lange adresseløse afleveringer, mens Norge stod for de gode kombinationer.

Christian Eriksen var en glædelig undtagelse i den periode. Desværre fik han bare 38 begivenhedsrige minutter. Et super-oplæg på hjørne til William Kvists 1-0-scoring efter 13 minutter. Siden en lækker solotur forbi Vegard Forren og Tore Reginiussen fem miniutter senere, hvor Runee Jarstein i det norske mål dog fik reddet fornemt.

Se også: Lille Allan stjal billedet i Herning

Og så blev det hele ødelagt, da Vegard Forren smadrede Eriksens højre ankel med et hensynsløst og fejltimet indgreb foran eget felt, der betød, at Tottenham-spilleren måtte støttes fra banen og fortsatte direkte i omklædningsrummet.

Af helt uforståelge grunde slap den tunge norske centerforsvarer for advarsel for sin nedslagtning.

Simon Kjær havde på sin gamle hjemmebane fået chancen fra start ved siden af Daniel Agger. Og det danske centerforsvar slap fint fra opgaven, men blev i flere omgange svigtet af den centrale midtbane, hvor især Niki Zimling ikke havde nogen stor kamp og ofte rodede rundt i ingenmandsland.

Det blev meget bedre for den centrale del af midtbanen efter pausen, hvor AGF’s Casper Sloth havde noget større held til at få slået sine diagonaler, selv om det til tider gik lidt for langsomt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere