Priskomité: Ricardo skal i Hall of Fame

- Han skulle have haft prisen i 2012 – nu bestemmer han selv, hvornår han skal have den, siger Frits Ahlstrøm, medlem af komiteen bag Hall of Fame

Han står bag Danmarks største triumf, EM-titlen i 1992, men han har endnu ikke opnået personlig hæder med optagelse i Fodboldens Hall of Fame syv år efter, titlen blev indført.

Richard Møller Nielsen er sammen med EM-heltene fra 1992 optaget i 2006, da DBU introducerede Hall of Fame, men siden Søren Lerby og Frank Arnesen blev de nye medlemmer tidligere på ugen, er debatten om den manglende anerkendelse af Richard Møller Nielsens bedrifter dukket op igen.

Se også: Ricardo kæmper efter kræftoperation

UEFAs tidligere pressechef Frits Ahlstrøm, der siden 2007 har været medlem af Hall og Fame-komiteen, har en forklaring:

- I betragtning af at EM-holdet fra 1992 allerede var optaget i Fodboldens Hall of Fame, blev det foreslået at vente med at optage Richard Møller Nielsen til 2012 sammen med Brian Laudrup for at markere 20-året for triumfen i Sverige.

- Eftersom jeg aftalte med Walter Smith, manager for Brian Laudrup i Glasgow Rangers, at han skulle være hædersgæst og introducere Brian, gav det os samtidig en passende lejlighed til at invitere Richards søn, Tommy Møller Nielsen, som i en periode var en højt værdsat assistent for Walter Smith i den berømte skotske klub, forklarer Frits Ahlstrøm og uddyber:

- Uheldigvis foretrak Richard Møller Nielsen at modtage en pris ved Det finske Fodbold Forbunds Galla i Helsingfors samme dag. DBU tog den beslutning til efterretning og meddelte Richard, at han selv kunne bestemme, hvilket år han vil optages i Fodboldens Hall of Fame. Ulykkeligvis blev Richard alvorligt syg i sommer og var ude af stand til at deltage i Dansk Fodbold Award i mandags.

Se også: DBU: Derfor udsendte vi Ricardo-tweet

Da Ahlstrøm blev medlem af komiteen for seks år siden, var han med til at udfærdige en liste over dem, der skulle optages i Fodboldens Hall of Fame. På den liste figurerede Richard Møller Nielsen.

- Triumfen i Sverige i 1992 er uden diskussion det største internationale resultat i dansk fodbolds historie. Og det næststørste? Det kunne have været olympisk guld ved legene i Seoul, hvis ikke en administrativ fejl i DBU havde kostet os sejren mod Polen i en kvalifikationskamp.

- Nu kom Tyskland med i stedet for og erobrede bronze. Træner for det olympiske hold var Richard Møller Nielsen, som med sin exceptionelle mandskabsbehandling som den måske største kvalitet fik talenterne til at blomstre og gøre dem til vindere på den store scene, siger Frits Ahlstrøm.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere