Fifa nulstiller Sydafrika-sejr efter spansk fejl

Spanien foretog syv udskiftninger mod Sydafrika, og dermed anerkender Fifa ikke kampen som officiel landskamp

Sydafrikas overraskende 1-0-sejr over Spanien i en testkamp tirsdag aften kommer ikke til at kunne aflæses på Fifas verdensrangliste.

Verdensfodboldforbundet har nemlig valgt at annullere resultatet og give kampen status som uofficiel, efter at Spanien undervejs foretog syv udskiftninger.

Fifas regelsæt accepterer maksimalt seks udskiftninger, men dem havde den spanske landstræner Vicente del Bosque allerede benyttet sig af, da målmanden Victor Valdés blev skadet i slutfasen.

Kampens dommer gav del Bosque lov til at sætte en ny målmand, Pepe Reina, ind mellem stængerne, og dermed står Sydafrika til at miste de ranglistepoint, som en sejr ville have givet.

- En landskamp, hvor enten det ene eller begge hold foretager mere end seks udskiftninger, kan ikke betragtes som en A-kamp, og derfor tæller den ikke på verdensranglisten, skriver Fifa ifølge Soccer Laduma til det sydafrikanske forbund.

Men den afgørelse finder ikke megen forståelse i det sydafrikanske fodboldforbund (Safa), hvor man mener sig uden skyld i miseren.

- Normalt straffer man det hold, der begår fejlen. Vi holdt os til alle regler. En fejl begået af dommeren skal ikke fratage os et imponerende resultat, siger forbundets kommunikationsdirektør Dominic Chimhavi ifølge sport24.co.za.

Vicente del Bosque forklarer, at han fik grønt lys af dommeren til at foretage den syvende udskiftning.

- Den ekstra udskiftning var et spørgsmål om fairplay, og vi var meget taknemmelige for det, siger del Bosque.

På verdensranglisten, som ligger på Fifas hjemmeside, er resultatet af kampen da heller ikke indføjet - i modsætning til alle de øvrige kampe, der blev afviklet tirsdag aften.

Sydafrika var senest nummer 61 på listen, mens Spanien ligger nummer et.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere