Dansk Bayern-talent er årets bedste

Pierre-Emile Højbjerg kåret som årets talent 2013 - dedikerer prisen til kræftsyg far

Pierre-Emile Højbjerg i aktion for U19-landsholdet mod Tyskland i foråret. Siden blev det til debut på U21-landsholdet også. (Foto: Henrik Schou)
Pierre-Emile Højbjerg i aktion for U19-landsholdet mod Tyskland i foråret. Siden blev det til debut på U21-landsholdet også. (Foto: Henrik Schou)

Efter et helt forrygende år er Pierre-Emile Højbjerg blevet kåret som årets danske talent 2013.

Det er fodboldspillerne i Danmark samt de danske udlandsprofessionelle, der har kåret FC Bayern Münchens 18-årige midtbanespiller.

Det skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse mandag.

Pierre-Emile Højbjerg debuterede tidligere på året som den yngste nogensinde på Bayern Münchens bundesligahold. Senere på året blev det også til debut - og to mål - for U21-landsholdet i 2-2-kampen mod Slovenien i EM-kvalifikationen.

- Jeg er meget stolt af den her pris. Det gør det helt specielt, at det er fodboldspillere, der har peget på mig. At de giver mig den anerkendelse betyder meget for mig. Man taler tit om, hvem der har forstand på fodbold. Os, der bruger flere timer om dagen på fodbold, ved, hvad det handler om. Derfor er den her pris noget helt særligt, siger han og dedikerer prisen til sin kræftsyge far.

- Jeg vil gerne sige tak til klubben og min familie. Men prisen skal gå til min far. Han har vist, at selv når det er allersværest og ser helt umuligt ud, så er han blevet ved med at kæmpe. Og gør man det, lykkes tingene til sidst. Så kan man pludselig se lyset for enden af tunnelen. Han har en entusiasme, gejst og vilje, som han har givet videre til mig. Det er de egenskaber, jeg vil bruge her i Bayern, siger Pierre-Emile Højbjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer