Olsen fortsætter til 2016

Morten Olsen har forlænget sin kontrakt med DBU og fortsætter til 2016

Morten Olsen fortsætter som fodboldlandstræner frem til 2016. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen fortsætter som fodboldlandstræner frem til 2016. (Foto: Lars Poulsen)

Når det danske fodboldlandshold til næste efterår indleder kvalifikationen til EM i Frankrig i 2016, vil det fortsat være med Morten Olsen ved roret.

Torsdag bekræfter DBU således, at Olsens aftale, der løb frem til næste sommer, er blevet forlænget, så fodboldforbundet nu har papir på landstræneren frem til 2016.

- Jeg er meget stolt over den tillid, min arbejdsgiver viser mig, og det er et afgørende rygstød for at takke ja til en ny periode. Vi er nok mange, der stadig er ærgerlige over, at vi efter to førstepladser i de to forrige kvalifikationsturneringer kun nåede andenpladsen denne gang, og ikke bliver en del af næste sommers VM-slutrunde, forklarer Olsen til DBU's hjemmeside.

- Men nu lægger vi skuffelsen bag os og bruger erfaringerne på en konstruktiv måde til at se frem til den kommende periode. Vi har sammen med klubberne skabt et fremragende talentudviklingsprogram, vi intensiverer løbende arbejdet i landstrænergruppen, vi har allerede fået mange nye spillere ind på landsholdet, og flere spændende, unge spillere presser sig på.”

Se også: Se Olsen: Her er Rommedahls afløser

Med forlængelsen har DBU’s generalsekretær Jim Stjerne Hansen fået det ønskede resultat ud af sin sidste væsentlige opgave - at besætte landstrænerposten i de kommende år.

Og selvom Olsens rennomé har fået nogle ridser med den kuldsejlede VM-kvalifikation, så har Jim Stjerne Hansen fået den landstræner, han helst ville have.

- Morten Olsen nyder en enorm respekt blandt de personer herhjemme og i udlandet, jeg tillægger kvalificeret viden om trænermarkedet i international fodbold. Tilliden til ham er tilsvarende stor blandt de nøglespillere i den nuværende landsholdstrup, jeg har haft samtaler med, siger Jim Stjerne, der valgte at gå efter endnu en aftale med Morten Olsen efter længere tids research på markedet.

Se også: Landstræner-afklaring måske først til foråret

- Hans indsigt og evne til at læse tendenserne i international fodbold er unik. Jeg har samtidig oplevet en ambitiøs og motiveret landstræner med meget klare målsætninger for sit fortsatte arbejde med landsholdet og talentudviklingsarbejdet herhjemme, siger han og fortsætter:

- DBU skal blandt mange spændende og nødvendige projekter fastholde fokus på sin grundlæggende forretning, og jeg er derfor personligt meget tilfreds med at kunne overlade ledelsen af det danske fodboldforbund med en aftale med den mest kvalificerede træner til at stå i spidsen for landsholdet i den næste kvalifikationsturnering, sigerJim Stjerne Hansen.

Se også: Olsen: Vi er glade for alle sejre

Kontraktperioden fra 1. august 2014 til 31. juli 2016 bliver den sjette mellem DBU og Morten Olsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer