Her er dine fire vigtigste opgaver, Olsen!

Morten Olsen har forlænget kontrakten som dansk landstræner, og i den kommende periode står han især over for fire

Morten Olsen har fire vigtige opgaver i sin næste periode som dansk landstræner (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen har fire vigtige opgaver i sin næste periode som dansk landstræner (Foto: Lars Poulsen)

1. Vind folket tilbage:
– Jeg er bedst i modvind, sagde landstræneren, da han forlængede sin aftale frem til 2016. Så er det nu han skal vende folkestemningen. For folket jubler på ingen måder over forlængelsen. Kun sejre kan få tilliden tilbage til landstræneren fra landets fem millioner landstrænere.

2. Få spillestilen udviklet:
Det store problem i den seneste slutrunde var effektiviteten. Danmark skabte chancer, men udnyttede dem ikke. Spillestilen skal udvikles, så Danmark har flere strenge at spille på. Danmark skal ikke være så lette at læse. Vi skal have flere våben uanset navnet på modtanderen.

3. Få forbedret DBU’s image:
DBU’s image er ikke det bedste i disse tider. Tilskuerne bliver væk fra landskampene i Parken, når modstanderen ikke er fra verdenstoppen. Der mangler også en hovedsponsor efter Danske Banks afgang. Her kan Olsen måske spille en rolle i jagten på en sponsor.

4. Få Danmark med til EM:
Fire ud af syv slutrunder har Morten Olsen fået Danmark til på snart 14 år. Det er en rimelig statistik, men får han ikke Danmark til EM i Frankrig i 2016, vil det være en stor fiasko. For her er slutrunden udvidet fra 16 til 24 nationer. Så chancerne har aldrig været større.

0 kommentarer
Vis kommentarer