Rommedahl drømmer om afskedskamp

Dennis Rommedahl har én drøm tilbage for sin landsholdskarriere, og det er at få slettet pletten fra hans sidste landskamp i Parken

Den sidste kamp i Parken gør stadig ondt hos Dennis Rommedahl. (Foto: Jens Dresling)
Den sidste kamp i Parken gør stadig ondt hos Dennis Rommedahl. (Foto: Jens Dresling)

Kun Peter Schmeichel har spillet flere end de 126 kampe, Dennis Rommedahl har fået i Danmarks rød-hvide trøje, men mens Schmeichel sluttede med at blive hyldet i Parken i en venskabskamp mod Slovenien, står Rommedahls afskedskamp som ét af de mørkeste kapitler i dansk fodbolds historie.

Nederlaget på 0-4 til Armenien i Parken er det foreløbige antiklimaks på højrekantens 13 år lange landsholdskarriere, for Morten Olsen undlod at udtage ham til den efterfølgende landskamp mod Polen i midten af august. Olsen tilbød endda Rommedahl muligheden for selv at annoncere sit landsholdsstop, så han dermed slap for at tabe ansigt ved at blive vraget til fordel for yngre kræfter.

Se også: Se Olsen: Her er Rommedahls afløser

Det ønskede Rommedahl ikke, for han har ét brændende ønske tilbage for sin landsholdskarriere.

- De fleste ville måske tage imod muligheden for selv at stoppe og redde deres ære, men sådan er jeg ikke. Morten og jeg har betydet meget for hinanden i mange år, og jeg vil ikke spille tøsefornærmet. Jeg har ét håb tilbage for min landsholdskarriere, og det er at få fem minutter på et tidspunkt, for nederlaget til Armenien gør stadig ondt inde i mit hjerte.

- Det er ikke den måde, jeg, eller nogen anden tror jeg, ønsker at afslutte en landsholdskarriere på. Kan jeg få fem minutter i en kamp, hvor vi er bedre og måske endda vinder, så vil jeg få min stolthed over at være landsholdsspiller for Danmark tilbage. Det er det, der brænder indeni mig i forhold til landsholdet, siger Dennis Rommedahl til tipsbladet.dk.

Se også: Rommedahl revser unge Brøndby-spillere

Den 35-årige kantspillers problem er, at han ikke har spillet en eneste kamp for sin nye klub RKC Waalwijk i denne sæson. Han døjer med en overbelastningsskade i akillessenen, som han og klubben på alle måder forsøger at få bugt med. Han kæmper for at blive klar, for at give noget igen til sin hollandske klub og for at jagte den sidste landsholdsdrøm.

- Morten og jeg havde en god snak i sommer, hvor jeg sagde til ham, at det var helt fair, at han gerne ville prøve noget andet, for han skal finde afløsere til fremtiden. Jeg sagde også til ham, at hvis han kan bruge mig på nogen måde, så vil jeg gerne give noget tilbage. Jeg vil ikke sige nej, hvis han har brug for mig igen. Men det er så lang tid siden nu, og for mig handler det om at blive fit og præstere, for før jeg er det, sker det i hvert fald ikke.

- Hvad der sker, hvis jeg bliver klar, er ikke til at sige, men jeg har svært ved at se mig selv få en rolle på landsholdet igen. Der kan gå lang tid, før jeg er klar til at spille, og EM i 2016 er meget langt ude i fremtiden. Jeg bliver ældre, og helt ærligt tror jeg ikke, at jeg har benene til at spille på landsholdet frem til 2016, siger Rommedahl.

Se også: Skadet Rommedahl satser på comeback i 2014

Dermed ser en lang landsholdskarriere ud til at være slut med det ene aber dabei, at Rommedahl altså håber på at få muligheden for at revanchere Armenien-nederlaget. For at få en afsked med det landshold, der har betydet så meget for ham i så mange år. Derfor betyder gårsdagens forlængelse med Morten Olsen også en hel del.

- Jeg er et positivt menneske, og jeg ser positivt på fremtiden for mig selv og for landsholdet. Vi har set nogle nye spillere på højrekanten i efteråret i Braithwaite og Emil Larsen. Der er også en Nicolai Jørgensen. Jeg synes, det ser godt ud, og jeg mener, Morten er den rette til at motivere landsholdsspillerne og gøre dem bedre. Han er det bedste valg for Danmark.

Dennis Rommedahl debuterede for Danmark i Morten Olsens første landskamp den 16. august i 2000 mod Færøerne. De to har fulgt hinanden lige indtil den skæbnesvangre juni-aften mod Armenien. Der er et spørgsmål tilbage: Bliver der et farvel?

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer