Peter Schmeichels barske år

Peter Schmeichels skilsmisse kommer efter et par år med voldsomme udsving for den tidligere europamester

Peter Schmeichel er rendt ind i både op- og nedture de seneste par år. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Peter Schmeichel er rendt ind i både op- og nedture de seneste par år. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Det har ikke været nogen fortryllende dans på roser for Peter Schmeichel de seneste par år.

Det er gået op og ned for den tidligere landsholdsmålmand, der torsdag meddelte sin omverden, at han skal skilles fra sin samleverske gennem 31 år, Bente Schmeichel.

Et lavpunkt for legenden, der dermed ender 2013 på næsten værst tænkelige måde.

Allerede sidste sommer oplevede landskampsrekordholderen (129 kampe) en nedtur, da TV3 valgte at give ham et tilbud, han ikke kunne acceptere.

Ankermanden på stationens Champions League-program blev kort og godt vraget.

- Man kan måske godt sige, at jeg blev kylet ud, sagde han i begyndelsen af juni til Ekstra Bladet.

Se også: Peter Schmeichel skal skilles

 

Da havde han oplevet, at stationen havde annonceret, at Jes Dorph-Petersen skulle være hans afløser.

- Jeg synes, at offentliggørelsen af udskiftningen var respektløs, når man tænker på, at jeg var loyal i otte år, sagde Schmeichel dengang til Børsen.

Skidt økonomi i virksomheden
Samtidig har han bøvlet gevaldigt med sit eget firma, GD Holding A/S. Økonomien har simpelthen været elendig. I løbet af 2012 tabte han mere end én million kroner, hvilket betød, at egenkapitalen var næste minus ni millioner kroner.

Sport og Spil Schmeichels vilde nedtur - så mange millioner har han mistet

Tidligere har firmaet tabt adskillige millioner kroner, hvilket skyldtes medejerskabet af Ledreborg Palace Golf.

Heller ikke underselskaberne Gd Procon ApS og Gd Investment ApS har sikret GD Holding A/S overskud de sidste par år. Gd Procon A/S havde i 2012 en negativ egenkapital på 3.680.000 kroner efter et negativt resultat i 2012 på 1.379.000 kroner.

Gd Investment ApS havde en negativ egenkapital på 127.000 kroner og et negativt resultat i 2012 på 156.000 kroner.

Som vært for TV3s dækning af Champions League, blev Peter Schmeichel sidste sommer vraget til fordel for Jes Dorph-Petersen (Foto: Niels Hougaard) Sport og Spil Her blev Schmeichel også vraget

I al nedturen oplevede Schmeichel at blive hyret som ekspertkommentator for TV 2 Sporten. Men nogen heldig start fik han ikke.

Rodede rundt i Bendtner
I begyndelsen af oktober i år optrådte han på mere eller mindre selvvalgt slap line i 'Ankerdal på News', da han som ekspert på Nicklas Bendtner rodede rundt i angriberens kontraktforhold og Arsenals meritter de senere år.

Sport og Spil De kendte fodboldspilleres skilsmisser

- Hvis Wenger ikke havde troet på Bendtner, så var han nok allerede flyttet. Han har vel to eller tre år tilbage af sin kontrakt, sagde Schmeichel. Da havde Bendtner et enkelt år tilbage.

 

Der har dog også været lyspunkter.

Eksempelvis blev han i efteråret 2012 farfar til Kasper Schmeichels andet barn, Isabella. Endvidere valgte det engelske fodboldforbund, FA, at opkaldte en metrostation efter ham i forbindelse med forbundets 150 års-fødselsdag.

Og så blev han i efteråret optaget i fodboldens Hall of Fame i England, hvor han nåede at spille for Manchester United, Aston Villa og Manchester City.

I løbet af sin karriere, hvor han har optrådt for Gladsaxe-Hero, Hvidovre, Brøndby og Sporting Lissabon ud over de tre engelske klubber, menes han at have tjent i omegnen af 200 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer